Pääministeri paljastaa: "Pyöräilen pari tuhatta kilometriä vuodessa" – keskiviikkona menee sata

Pyöräilemällä voi pienentää kestävyysvajetta! Siihen tepsii kaikki muukin liikunta, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

– Omasta kunnosta huolehtiminen on henkilökohtaista sote-uudistusta. Sitä kautta pienenevät sosiaali- ja terveydenhuollon kulut.

– Itsekin olen sairauksien kautta oppinut, että kannattaa liikkua. Aiemmin juoksin ja hiihdin, mutta nyt pyöräilen sellaiset pari tuhatta kilometriä vuodessa, hän kertoo.

Pääministeri tarttuu taas keskiviikkoaamuna pyörää sarvista ja polkaisee noin 38 kilometrin lenkin Viitasaarelta Kannonkoskelle, missä hän vihkii uuden kunnantalon. Sieltä matka jatkuu Saarijärvelle ja edelleen Karstulaan.

– Keskiviikkona pyöräilymatkaa kertyy kaikkiaan satakunta kilometriä, hän arvioi.

Reissu on osa keskustan Pyörät Pyörimään -tapahtumaa, joka kaarsi tiistaina Viitasaaren torille. Sipilä jalkautui kansan keskelle ja kätteli leppoisasti kaikki vastaantulijat sekä kuunteli iloja ja murheita. Tiestön kunto on yleinen huolen aihe, ja siihen toivoi kotikulmilleen parannusta myös pihtiputaalainen Tuulikki Marjanen.

– Elämäjärvellä ja erityisesti Liitonjoella on tiet tosi huonossa kunnossa. Tukkirekkoja liikkuu paljon. Teitä on kyllä sorastettu, mutta se ei auta. Ne vaativat isompaa korjausta, Marjanen esitti Sipilälle.

Pääministeri muistutti, että hallitus on luvannut teiden korjaamiseen ison potin, 600 miljoonaa euroa. Rahaa on tulossa etenkin Äänekosken biotuotetehtaan vaikutusalueelle.

– Ei muuta kuin postia liikenneministeri Anne Bernerille, Sipilä kehotti Marjasta ja muitakin huonojen teiden varsilla asuvia.

Pääministeri kertoo saavansa kentällä monenlaista palautetta – hyvin kitkerääkin. Sekin on otettava vastaan.

– Kiertäminen on tärkeää ja iltaisin mietin aina ihmisten kohtaamisia. Paljon tulee viestejä eläkeläisiltä ja muilta vähäosaisilta. Säästöt on kuitenkin kestettävä, koska velaksi eläminen on lopetettava, hän perustelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .