Pääministeri viihtyi juhlivien perholaisten joukossa – lapset pääsivät esiintymään arvovieraille kunnan 150-vuotisjuhlassa

Perholaiset saivat kuntansa 150-vuotisjuhlaan arvovieraaksi pääministeri Juha Sipilän (kesk.). Hän saapui juhlapaikalle puolisonsa Minna-Maaria Sipilän kanssa jo puolisen tuntia ennen juhlan alkua. He jäivät myös kahvittelemaan virallisen juhlaosuuden jälkeen.

Muiden muassa Perhon johtavat luottamushenkilöt keskustelivat vilkkaasti Sipilän kanssa.

– Tällaiset kohtaamiset ovat mukavia ja voimaannuttavia, Sipilä totesi juhlapaikalta lähtiessään.

Juhlapuheessaan Sipilä muistutti, että sote- ja maakuntauudistuksen toteutuessa kunnan rooli muuttuu palvelujen järjestäjästä vahvemmin alueensa elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjäksi.

Keski-Pohjanmaan maakunnassa, johon Perho kuuluu, työllisyysaste oli viime vuonna jo 75 prosenttia. Siis parempi kuin hallituksen asettama 72 prosentin työllisyystavoite.

– Työllisyys vaikuttaa hurjalla tavalla koko julkiseen talouteen. Jos koko Suomessa olisi ollut Keski-Pohjanmaan työllisyysaste, niin Suomen julkinen talous olisi tällä hetkellä yli 5 miljardia euroa ylijäämäinen sen sijaan, että se on nyt pari miljardia euroa alijäämäinen, Sipilä sanoi.

Sipilä kiitteli, miten Perhossa on vaikeinakin aikoina jatkettu sinnikkäästi työntekoa ja yrittämistä perheen ja yhteisen hyvän eteen.

– Uskon, että tässä työtä pelkäämättömässä, ihmisyyteen uskovassa ja yritteliäässä asenteessa on myös Perhon kunnan tulevan menestyksen salaisuus, Sipilä sanoi.

Kunnanjohtaja Lauri Laajalan mukaan juhlista haluttiin tehdä perholaisten näköiset. Koska Perhon asukkaista peräti neljäsosa on alle 15-vuotiaita, lapset olivat vahvasti esillä.

Perhon seurakunnan varhaisnuorten kuoro esitti reippaasti kanttori Minna Erkkilän johdolla Perhon kotiseutulaulun ja perholaisen Heli Humalajoen tekemän Kehtolaulun. Päiväkotilapset lähettivät oman riemukkaan laulutervehdyksensä juhlaan etukäteen kuvatun videon välityksellä.

– Tässä on meidän kunnan voimavara, Laajala totesi juhlan juontajana videon jälkeen.

Perho kuului Kokkolan suurpitäjään ennen kuin siitä tuli oma kuntansa vuonna 1868. Kunnan vaiheita kertasivat juhlassa lyhyesti puheenvuoroissaan Sipilä, Laajala ja valtuuston puheenjohtaja Sarita Kirvesmäki (kesk.).

Juhlavieraita oli arviolta 250. Lisäksi sadat seurasivat juhlaa suorana verkkolähetyksenä. Juhlijoiden joukossa olivat muiden muassa Perhon entiset kunnanjohtajat Pekka Lindholm, Timo Tallila ja Jukka Hillukkala sekä 92-vuotias keskustan entinen pitkäaikainen kansanedustaja ja ministeri, sotaveteraani Heimo Linna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .