Pääministerin erityisavustajan puoliso tönäisi Linnan juhlissa Touko Aaltoa: "Enemmän hämmensi kuin suututti"

Pääministerin erityisavustajan Riikka Pakarisen puoliso Eemeli Mäkinen kävi Linnan juhlissa vihreiden kansanedustajan Touko Aallon kimppuun, kirjoittaa Iltalehti. Lehden mukaan Pakarisen puoliso poistettiin välikohtauksen jälkeen Presidentinlinnasta.

STT tavoitti Mäkisen, joka kertoi keskustelleensa asian selväksi Aallon kanssa.

– Olen jutellut Toukon kanssa, ja tässä ei ole mitään muuta kommentoitavaa. Kaikki on sovittu, Mäkinen toteaa STT:lle.

Mäkinen ei suostunut kommentoimaan, pyydettiinkö häntä poistumaan Linnan juhlista.

Aalto itse kommentoi tapahtumia Helsingin Sanomissa. Hän kertoi menneensä juttelemaan vanhan työtoverinsa kanssa ja havahtuneensa siihen, että mies yritti kaataa Aaltoa väkivalloin. Mies oli ottanut vauhtia ja töytäissyt Aaltoa Helsingin Sanomien mukaan "nyrkillä tai kämmenellä niin voimakkaasti kuin pystyy".

– Pysyin hyvin pystyssä, mutta kuitenkin horjahdin, kun kaveri kahdella kädellä ihan otti vauhtia, Aalto sanoo STT:lle.

Yhden boolilasin maistellut Aalto horjahti, mutta pysyi pystyssä.

Tönäisyssä Aalto sai juomat rinnuksilleen. Vieressä olleet kansanedustaja Emma Kari (vihr.) ja tämän puoliso Tapio Laakso auttoivat Aaltoa puhdistamaan märkää frakkia.

– He antoivat servettejä, jotta sain pyyhittyä juomat pois, Aalto kertasi.

Tilanne laukesi nopeasti, eikä Aalto halua tehdä välikohtauksesta rikosilmoitusta.

– Kukaan ei voi tietää, mitä mies oli itse kokenut ja mitä siinä taustalla oli. En tästä mitään kaunaa kanna, mutta kyllä tämmöinen nakkikioskijuttu enemmänkin hämmensi kuin suututti, Aalto sanoi.

Presidentin kanslia vahvistaa STT:lle, että yhtä vierasta on eilen illalla pyydetty poistumaan Presidentinlinnasta. Muuta kommentoitavaa kanslialla ei asiaan ole.

Aalto juhli itsenäisyyspäivää puolisonsa Iris Flinkkilän kanssa. Aallon mukaan Flinkkilä ei ollut todistamassa tönäisyä, sillä joku oli aiemmin läikyttänyt viiniä Flinkkilän puvulle ja Flinkkilä oli mennyt sitä siistimään.

Aalto kuvaili olleensa Linnassa muuten hyvin rauhallisesti, sillä häntä jännitti osallistua juhliin rankan syksyn jälkeen. Aalto jäi syyskuussa sairauslomalle, ja lokakuussa hän ilmoitti väistyvänsä vihreiden puheenjohtajan paikalta.

Nyt Aalto kertoo pyrkivänsä palaamaan eduskuntatyöhön kevätistuntokauden alkaessa.

Riikka Pakarinen on toiminut Juha Sipilän (kesk.) esikunnassa vuodesta 2016. Hän aloittaa tammikuussa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Katso video: Näin Touko Aalto ja Iris Flinkkilä kommentoivat juhlailtaa

Touko Aalto ja Iris Flinkkilä yhdessä Linnaan: "Jännittää, miten ihmiset suhtautuvat" – Iltapuvulla poikkeuksellinen tarina