Päänsä lyönyt siivooja vaatii kunnalta mittavia korvauksia

Päänsä valaisimeen lyönyt siivooja vaatii Pihtiputaan kunnalta mittavia korvauksia työtapaturmasta. Riita-asia on vireillä Keski-Suomen käräjäoikeudessa kanteella, jonka käsittely käynnistyi valmisteluistunnolla tiistaina.

Kanteen nostanut siivoojana työskennellyt nainen vaatii kunnalta kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 50 000 euroa, pysyvästä haitasta 100 000 euroa sekä sairaskuluista 10 000 euroa. Lisäksi hän vaatii kuntaa korvaamaan ansionmenetystään sekä oikeudenkäyntikulujaan. Toisessa kanteessaan nainen vaatii 20 000 euron korvausta vakuutusyhtiöltä, jonka katsoo evänneen häneltä korvauksia ilman syytä.

Nainen löi päänsä valaisimeen kesäkuussa 2004 ja oli tapaturman vuoksi sairauslomalla reilun kuukauden, josta vakuutusyhtiö maksoi naiselle korvausta työkyvyttömyydestä. Nainen haki korvausta uudelleen seitsemän vuoden kuluttua 2011. Tuolloin naine sai lääkärinlausunnon, jossa hänellä tapaturman jälkeen todetut neurologiset vaivat yhdistettiin "erittäin todennäköisesti" tapahtuneeseen. Hänen mukaansa työtapaturma aiheutti aivovaurion ja niskavamman, joiden vuoksi hänelle on sittemmin myönnetty työkyvyttömyyseläke ja vammaispalvelulain mukaisia palveluja.

Pihtiputaan kunta kiistää tuottamuksen tapaturmassa. Kunnan mukaan viherhuoneen valaisinten sijainti oli työntekijöiden tiedossa ja valaisimet oli sijoitettu siten, ettei kukaan vahingossa törmäisi niihin tai loukkaisi itseään. Törmäys olisi kunnan mukaan ollut vältettävissä normaalia huolellisuutta noudattaen.

Vakuutusyhtiö puolestaan vaatii kanteen hylkäämistä, koska on sitä mieltä, ettei naisen työkyvyttömyys ja vaaditut kustannukset johdu työtapaturmasta, vaan rakenteellisesta ja ikää vastaavasta kulumamuutoksesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .