Päärataa korjataan – hidastaa liikennettä ennakoitua enemmän

Helsingin ja Tampereen välinen rata on Suomen vilkkaimmin liikennöity rataverkon osa.

Pääradan kunnostustyöt hidastavat junaliikennettä ennakoitua enemmän ja pitempään, kertoo Liikennevirasto. Lisäksi osa raiteista on väliaikaisesti poissa käytöstä parannustöiden vuoksi.

– Osa töistä liittyy radan peruskunnon ylläpitämiseen, osa taas tason ja välityskyvyn nostamiseen. Töillä turvataan siis radan toimintavarmuus ja käytettävyys, perustelee kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård Liikennevirastosta.

Nygårdin mukaan rata alkaa kokonaisuudessaan olla siinä kunnossa, että se vaatisi laajaa peruskorjausta 2020-luvulla.

Helsingin ja Tampereen välinen rata on Suomen vilkkaimmin liikennöity rataverkon osa. Liikenteelle olisi jopa enemmän kysyntää kuin mitä pystytään ajamaan.

– Koska pelivaraa ei juuri ole, on ennakkoon suunnitelluille ratatöillekin vaikeaa löytää kapasiteettia. Mahdolliset routavauriot saattavat heikentää tilannetta entisestään kevään edetessä, muistuttaa puolestaan ratatyökoordinaattori Juha Kröger.

Työmaa-alueiden kohdilla on nopeusrajoituksia, jotka hidastavat junien kulkua. Suuri osa nopeusrajoituksista välillä Tampere–Riihimäki saataneen poistettua toukokuun alkupuolella. Tältä osin tilanne normalisoituu kesään mennessä.

Syksyllä on kuitenkin tiedossa lisää muutoksia, kun radan uudet turvalaitteet otetaan käyttöön koko Riihimäki–Tampere-rataosalla ja työt Riihimäen henkilöratapihan parantamiseksi käynnistyvät.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatmäärin Jehovan todistajia kokoontui Jyväskylään viikonloppuna – Konventista voi löytää jopa elämänsä rakkauden

Yllättikö sankka sumu autoilijan liikenneympyrässä? Menopeli kyljelleen Kangasniemellä

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarantarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Lottopotti nousee juhannukseksi viiteen miljoonaan euroon – katso lauantain oikea rivi tästä

Lääkärinvirat täyttämättä Hankasalmella – kuntalaiset pääsevät marraskuussa lääkäriin palvelusetelillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.