Pääseekö Väyrynen keskustan listalle kuntavaaleihin? Asiasta päätetään helmikuussa

Väyrynen vei joulukuussa puoluerekisteriin perustamansa kansalaispuolueen, joka ei kuitenkaan osallistu kuntavaaleihin.

Europarlamentaarikko ja Keminmaan kunnanvaltuutettu Paavo Väyrynen (kesk.) harkitsee lähtemistä kuntavaaleihin keskustan ehdokkaana Keminmaalla. Vielä ei kuitenkaan ole selvää, hyväksytäänkö hänet listalle.

Väyrynen vei joulukuussa puoluerekisteriin perustamansa kansalaispuolueen, joka ei kuitenkaan osallistu kuntavaaleihin. Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestön johtokunnan linjauksen mukaan Väyrynen on oman puolueen perustamisella eronnut keskustapuolueesta, sillä puolueen sääntöjen mukaan jonkin toisen puolueen jäsen ei voi kuulua keskustapuolueeseen.

Tulkinnan mukaan Väyrynen ei siis voi olla keskustan ehdokkaana listalla. Asian käsittely on kuitenkin vielä kesken.

– Kuntavaaliehdokkaiden käsittely on vielä vaiheessa. Meidän ehdokkaat hyväksytään kunnallisjärjestön yleisessä kokouksessa helmikuun lopulla, kertoo kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tuula Eilittä.

Väyrynen itse on kunnallisjärjestön tulkinnasta eri mieltä.

– Kunnallisjärjestön johtokunnan esittämä tulkinta ei ole puolueen sääntöjen mukainen. Jäsenyys keskustassa voi lakata vain siten, että jäsen eroaa paikallisyhdistyksestä tai hänet sääntöjen mukaisesti erotetaan, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Blogissaan Väyrynen kertoo keskiviikkona saaneensa kunnallisjärjestöltä kirjeen, jossa pyydetään hänen perustamaltaan ja Keminmaan kunnallisjärjestön jäsenenä olevalta Keminmaan keskustaseuralta selvitystä tilanteesta ja suhtautumisesta keskustaseuran toisen puolueen jäsenyyden omaaviin jäseniin. Käytännössä Väyrynen itse antaa selvityksen itsestään.

Eilittän mukaan Väyrynen ei toistaiseksi ole jättänyt ehdokassitoumusta kunnallisjärjestölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.