Pääseekö Väyrynen keskustan listalle kuntavaaleihin? Asiasta päätetään helmikuussa

Väyrynen vei joulukuussa puoluerekisteriin perustamansa kansalaispuolueen, joka ei kuitenkaan osallistu kuntavaaleihin.

Europarlamentaarikko ja Keminmaan kunnanvaltuutettu Paavo Väyrynen (kesk.) harkitsee lähtemistä kuntavaaleihin keskustan ehdokkaana Keminmaalla. Vielä ei kuitenkaan ole selvää, hyväksytäänkö hänet listalle.

Väyrynen vei joulukuussa puoluerekisteriin perustamansa kansalaispuolueen, joka ei kuitenkaan osallistu kuntavaaleihin. Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestön johtokunnan linjauksen mukaan Väyrynen on oman puolueen perustamisella eronnut keskustapuolueesta, sillä puolueen sääntöjen mukaan jonkin toisen puolueen jäsen ei voi kuulua keskustapuolueeseen.

Tulkinnan mukaan Väyrynen ei siis voi olla keskustan ehdokkaana listalla. Asian käsittely on kuitenkin vielä kesken.

– Kuntavaaliehdokkaiden käsittely on vielä vaiheessa. Meidän ehdokkaat hyväksytään kunnallisjärjestön yleisessä kokouksessa helmikuun lopulla, kertoo kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tuula Eilittä.

Väyrynen itse on kunnallisjärjestön tulkinnasta eri mieltä.

– Kunnallisjärjestön johtokunnan esittämä tulkinta ei ole puolueen sääntöjen mukainen. Jäsenyys keskustassa voi lakata vain siten, että jäsen eroaa paikallisyhdistyksestä tai hänet sääntöjen mukaisesti erotetaan, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Blogissaan Väyrynen kertoo keskiviikkona saaneensa kunnallisjärjestöltä kirjeen, jossa pyydetään hänen perustamaltaan ja Keminmaan kunnallisjärjestön jäsenenä olevalta Keminmaan keskustaseuralta selvitystä tilanteesta ja suhtautumisesta keskustaseuran toisen puolueen jäsenyyden omaaviin jäseniin. Käytännössä Väyrynen itse antaa selvityksen itsestään.

Eilittän mukaan Väyrynen ei toistaiseksi ole jättänyt ehdokassitoumusta kunnallisjärjestölle.