Pääsiäisen kaukojunat useita tunteja myöhässä – Tampereella odottaneet viimein junaan

Tampereen asemalla tunteja myöhässä ollutta Kolarin kaukojunaa odottaneet ovat viimein päässeet junaan, kerrotaan VR:ltä STT:lle. Juna saapui Tampereelle noin varttia yli viisi, jonka jälkeen junaan lisättiin vielä autovaunuja. Sen jälkeen juna pääsee jatkamaan matkaa.

Tampereella asemahallin aukioloaikaa pidennettiin junaviivästyksen takia ja matkustajat päästettiin lepäämään asemalla olleen IC-junan vaunuihin.

Helsingistä Kolariin ja Rovaniemelle matkalla olevien junien matkaa viivytti autovaunun tekninen vika.

Rovaniemen IC 237 -junan lähti matkaan 160 minuuttia myöhässä aikataulustaan. Junan oli määrä lähteä jo ennen iltakymmentä.

Kolarin P 269-juna lähti Helsingin Pasilasta kolmen jälkeen aamuyöllä. Junan piti aikataulun mukaan lähteä illalla noin kymmentä vaille yhdeksän.

Molemmat junat ovat VR:n viestinnän mukaan täynnä ja molemmissa junissa on noin 400 matkustajaa. VR:n viestinnän mukaan asemalla odottaville oli järjestetty Tampereella ruokaa ja lepopaikkoja asemalla seisoviin junavaunuihin. Tikkurilassa odottaville järjestettiin aamupalaa läheiseen hotelliin.

– Ymmärrämme, ettei tämä korvaa mielipahaa ja aiheutunutta vaivaa ja olemme pahoillamme tilanteesta, sanoo Kaisa Enkkelä VR:n viestinnästä STT:lle.

Pohjoisen loma-ajan juniin noustaan Enkkelän mukaan eniten Helsingissä ja Tampereella, joten odottajia on ollut eniten Tampereella.

Oulusta lähtee tilataksi Kolariin ja tarvittaessa kuljetus myös Ylläkselle, Leville ja Muonioon, VR kertoo Twitterissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.