Päätoimittaja: Lapin Kansassa ei syrjitä

Lapin Kansan toimituksessa ei ole harjoitettu seksuaalista syrjintää, vakuuttaa lehden eläköityvä päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula.

- Täällä ei ole koskaan kysytty minulta enkä minä ole koskaan kysynyt keneltäkään toimittajalta hänen seksuaalisista mieltymyksistään. Lapissa ylipäätään ei katsota miltä mies tai nainen näyttää, miten pukeutuu tai mikä on koulutus. Kuten Lapin jenkassa sanotaan, täällä jätkä mitataan sen perusteella, mitä hän on saanut aikaan, sananvapauden puolestapuhujana kunnostautunut Tuomi-Nikula korostaa.

Keskiviikkona nousi valtakunnallinen kohu siitä, kun Alma Media antoi potkut päätoimittajaksi valitulle Johanna Korhoselle ennen kuin hän ennätti aloittaa työnsä. Korhonen ilmoitti potkujensa perusteeksi sen, että hän elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa. Alma kiisti väitteet. Korhosen mukaan Alma tarjosi hänelle vaikenemisesta 100 000 euroa.

Tuomi-Nikula ei osallistunut Korhosen valintaan eikä sano tietävänsä syitä, jotka johtivat johtajasopimuksen purkuun. Hänen mukaansa päätoimittajan tehtävä vaatii kuitenkin aina kustantajan luottamuksen.

» Lue lisää perjantain Keskisuomalaisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.