Päätoimittaja: Lapin Kansassa ei syrjitä

Lapin Kansan toimituksessa ei ole harjoitettu seksuaalista syrjintää, vakuuttaa lehden eläköityvä päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula.

- Täällä ei ole koskaan kysytty minulta enkä minä ole koskaan kysynyt keneltäkään toimittajalta hänen seksuaalisista mieltymyksistään. Lapissa ylipäätään ei katsota miltä mies tai nainen näyttää, miten pukeutuu tai mikä on koulutus. Kuten Lapin jenkassa sanotaan, täällä jätkä mitataan sen perusteella, mitä hän on saanut aikaan, sananvapauden puolestapuhujana kunnostautunut Tuomi-Nikula korostaa.

Keskiviikkona nousi valtakunnallinen kohu siitä, kun Alma Media antoi potkut päätoimittajaksi valitulle Johanna Korhoselle ennen kuin hän ennätti aloittaa työnsä. Korhonen ilmoitti potkujensa perusteeksi sen, että hän elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa. Alma kiisti väitteet. Korhosen mukaan Alma tarjosi hänelle vaikenemisesta 100 000 euroa.

Tuomi-Nikula ei osallistunut Korhosen valintaan eikä sano tietävänsä syitä, jotka johtivat johtajasopimuksen purkuun. Hänen mukaansa päätoimittajan tehtävä vaatii kuitenkin aina kustantajan luottamuksen.

» Lue lisää perjantain Keskisuomalaisesta