Päätoimittaja Mervola: Kaupunginjohtaja nosti tärkeitä asioita uudenvuodenpuheessaan

Koivisto kertoi muun muassa, että selvitystyö Jyväskylän ratapihan ylittämiseen on aloitettu.

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kehuu Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston uudenvuodenpuhetta. Mervolan mukaan Koivisto nosti Kirkkopuistossa pitämässään puheessaan kaupungille kovia, mutta tärkeitä tavoitteita.

Koivisto mainitsi muun muassa keskustan vetovoimaisuuden, jonka kaupunki aikoo pitää elinvoimaisena kasvattamalla keskustan asukasmäärää. Ensin keskustaa täytyy kuitenkin täydennysrakentaa, sillä se pitää alueen väistämättä vilkkaana.

Koivisto kertoi myös, että selvitystyö Jyväskylän ratapihan ylittämiseen on aloitettu.

–  Tähän huikeaan suunnitelmaan jo selvitetään mallia. Se tuleekin aikanaan olemaan Jyväskylän keskustalle valtava kasvuloikka. On erinomaista, että tällä kaupunginjohtajan uudenvuoden puheella ratapihan yli rakentaminen lähtee julistustasolla liikkeelle, Mervola kirjoittaa Huomioita-palstallaan.

Koivisto pääsi hehkuttamaan lukuja muun muassa rakennettujen asuntojen lukumäärällä ja työllisyysprosentilla. Kaupungin talous on samaan tahtiin kohentunut.

– Nyt Koivisto kehaisi sen olevan nyt niin hyvä, että ”olemme pääkaupunkiseudun ulkopuolella yksi harvoista suurista kaupungeista, jonka talous on kaikilla mittareille tasapainossa.” Se lupaa jyväskyläläisille hyvää, sillä taloutensa kunnossa pitänyt kaupunki ei joudu tekemään paniikkileikkauksia vaan palvelut voidaan pitää kunnossa ja veroprosentti ennallaan, Mervola kirjoittaa.

Kaupunginjohtaja Koivisto mainitsi puheessaan myös kaupungin kulttuuritarjonnan, jolla on merkittävä rooli keskustan houkuttelevuuden kannalta.  Ensi vuoden alussa käynnistyykin selvitys kaupungin kulttuuri-investoinneista.

– Rakennettaisiinkohan konserttisali viimeistään tulevalle keskustan ja Lutakon yhdistävälle kannelle. Siinä Paviljongin ja keskustan kainalossa sille olisi mainio paikka, Mervola pohtii.

 

Lue päätoimittaja Pekka Mervolan ajatukset Timo Koiviston puheesta kokonaisuudessaan tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .