Päätoimittaja Mervola: On hyvin mahdollista, että Touko Aallon uupuminen johtaa vihreiden puheenjohtajuuden vaihtumiseen

Mervola arvelee, että lähiaikoina vihreiden ohjat ottaa väliaikaisena puheenjohtajana Maria Ohisalo.

– Nyt Touko Aalto istuu poliittisen tiensä reunalla. On hyvin mahdollista, että tämä uupuminen johtaa käytännössä vihreiden puheenjohtajuuden vaihtumiseen viimeistään ensi kesän puoluekokouksessa, Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kirjoittaa Huomioita-palstallaan.

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto kertoi torstaina jäävänsä sairauslomalle uupumuksen vuoksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Aalto palaa puheenjohtajan tehtäviin.

Mervolan mukaan kaikki viittaa siihen, että sairausloma voi kestää pitkään. Hänestä on hyvin poikkeuksellista, että puolueen puheenjohtaja jää uupumisen takia sairauslomalle.

– Puolueen johtaminen on raskasta täysipäivätyötä, josta pitkä poissaolo ei yleensä ole mahdollista. Nyt Touko Aallon voimat loppuivat runsas vuosi puheenjohtajaksi valinnan jälkeen, hän kirjoittaa.

Huhtikuisten eduskuntavaalien vuoksi vihreät tarvitsevat toimintakykyisen johtajan, Mervola toteaa ja arvelee, että lähiviikkoina puolueen ohjat ottaa väliaikaisena puheenjohtajana Maria Ohisalo.

Mervola arvelee, että ehkä eniten uupumiseen ovat johtaneet Aallon luonteenlaatu ja elämänhallinnan puutteet. Avioero ja uusi suhde eri vaiheineen eivät kieli vakaudesta, hän kirjoittaa.

– Aallon uupuminen on surullinen tapahtuma ja kovin ikävää Keski-Suomen kannalta. Hän on jo kolmas maakunnan kymmenestä kansanedustajasta, joka on tällä vaalikaudella uupunut kohun takia sairauslomalle, Mervola toteaa.

Lue Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolan kirjoitus Touko Aalto jäi tien varteen kokonaisuudessaan tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Touko Aallon jääminen sairauslomalle uupumuksen vuoksi on poikkeuksellista – "Erikoinen ja hankala tilanne vihreille"

Puoluesihteeri: Vihreät nimeää yhden varapuheenjohtajista Touko Aallon viralliseksi sijaiseksi – Aalto ilmoitti tänään jäävänsä sairauslomalle

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto jää sairauslomalle

Touko Aalto suhtautuu mielipidekyselyihin maltilla – "Kaatuneen kauramaidon perään on turha itkeä"

Uutisanalyysi: Touko Aalto hävitti vihreiltä koulutusylivoiman ja sen myötä kannatuksen