Päätoimittaja Mervola: SDP valitsi presidenttiehdokkaansa yhtenäisyyden ja kokemuksen perusteella

Kokenut ja tavallisen oloinen nainen jää mieleen vaalikamppailussa miesten keskellä, Pekka Mervola kirjoittaa.

Tuula Haataisen valinta SDP:n presidenttiehdokkaaksi puhuu kokemuksen ja yhtenäisyyden puolesta, Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kirjoittaa pikapääkirjoituksessa.

Tuula Haataisen valinta oli pienoinen yllätys, Mervola arvioi. Valinta kertoo kahdesta asiasta: puolueen yhtenäisyyttä halutaan korostaa ja pitkää poliittista kokemusta arvostetaan.

– Feldt-Rannan taustalla nähtiin Eero Heinäluoman varjoa eikä viime puoluekokouksessa Antti Rinteen haastanut Timo Harakka lisännyt vaalipäällikkönä Feldt-Rannan saamaa luottamusta, Mervola kirjoittaa.

Haatainen sen sijaan ei ole kritisoinut puheenjohtaja Rinnetta lainkaan.

Lisäksi Haataisen kokemusta pidettiin parempana kuin Maarit Feldt-Rannan, Mervola miettii. Haatainen on toiminut ministerinä kolme kertaa. Lisäksi hän on Helsingin ex-apulaiskaupunginjohtaja ja kuntaliiton varatoimitusjohtaja.

Savosta ponnistava Haatainen muisteli pitkästä kiitospuheessaan lapsuuttaan ja sitä, kuinka hänen äitinsä auttoi kiertäviä romaneja vaatelahjoituksilla. Kun lapset hieman ihmettelivät, äiti sanoi: "He ovat ihmisiä". Presidenttiehdokas Haatainen korostikin aivan samoin kuin puolueen puheenjohtaja Antti Rinne aiemmin puheessaan, että SDP sanoo ei rasismille, Mervola toteaa.

Haataisen valinta kertoo myös puolueen ikärakenteesta. SDP:n jäsenet muistavat hyvin Haataisen ministeriajat, mutta hän vaikuttaa myös nuorelta. Kokenut ja iäkäs, mutta tavallisen oloinen nainen jää mieleen miesten keskellä vaalikeskusteluissa, Mervola pohtii.

Lue koko pikapääkirjoitus tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.