Päätoimittaja Mervola: SDP valitsi presidenttiehdokkaansa yhtenäisyyden ja kokemuksen perusteella

Kokenut ja tavallisen oloinen nainen jää mieleen vaalikamppailussa miesten keskellä, Pekka Mervola kirjoittaa.

Tuula Haataisen valinta SDP:n presidenttiehdokkaaksi puhuu kokemuksen ja yhtenäisyyden puolesta, Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kirjoittaa pikapääkirjoituksessa.

Tuula Haataisen valinta oli pienoinen yllätys, Mervola arvioi. Valinta kertoo kahdesta asiasta: puolueen yhtenäisyyttä halutaan korostaa ja pitkää poliittista kokemusta arvostetaan.

– Feldt-Rannan taustalla nähtiin Eero Heinäluoman varjoa eikä viime puoluekokouksessa Antti Rinteen haastanut Timo Harakka lisännyt vaalipäällikkönä Feldt-Rannan saamaa luottamusta, Mervola kirjoittaa.

Haatainen sen sijaan ei ole kritisoinut puheenjohtaja Rinnetta lainkaan.

Lisäksi Haataisen kokemusta pidettiin parempana kuin Maarit Feldt-Rannan, Mervola miettii. Haatainen on toiminut ministerinä kolme kertaa. Lisäksi hän on Helsingin ex-apulaiskaupunginjohtaja ja kuntaliiton varatoimitusjohtaja.

Savosta ponnistava Haatainen muisteli pitkästä kiitospuheessaan lapsuuttaan ja sitä, kuinka hänen äitinsä auttoi kiertäviä romaneja vaatelahjoituksilla. Kun lapset hieman ihmettelivät, äiti sanoi: "He ovat ihmisiä". Presidenttiehdokas Haatainen korostikin aivan samoin kuin puolueen puheenjohtaja Antti Rinne aiemmin puheessaan, että SDP sanoo ei rasismille, Mervola toteaa.

Haataisen valinta kertoo myös puolueen ikärakenteesta. SDP:n jäsenet muistavat hyvin Haataisen ministeriajat, mutta hän vaikuttaa myös nuorelta. Kokenut ja iäkäs, mutta tavallisen oloinen nainen jää mieleen miesten keskellä vaalikeskusteluissa, Mervola pohtii.

Lue koko pikapääkirjoitus tästä.