Päätoimittaja Mervola sai tuta Jorma Ollilan huutamisesta

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kertoo Huomioita-palstallaan saaneensa tuta Nokian entisen toimitusjohtajan Jorma Ollilan temperamentista. Mervola viittaa kirjoituksessaan aiemmin viikoila uutisoituun ja keskustelua herättäneeseen tutkimukseen Nokian kännykkämahdin tuhoutumisen syistä.

Professorit Quy Huyn ja Timo Vuori nimesivät tutkimuksessaan yhdeksi syyksi pelolla johtamisen. Esiin tuotiin, kuinka Jorma Ollila ei sietänyt sitä, että hänelle kerrottiin huonoja uutisia tai kerrottiin siitä, kuinka Nokian mallit eivät olisikaan parempia kuin kilpailijoiden. Tämä johti siihen, että alemmat tasot valehtelivat ylimmälle johdolle.

Tutkimuksessa haastatellut johtajat kuvailevat Ollilaa erittäin temperamenttiseksi johtajaksi, joka oli huutanut muiden johtajien edessä kurkku suorana.

Päätoimittaja Mervola kirjoittaa palstallaan Ollilalta syksyllä 2009 saamastaan puhelusta.

– Sihteeri kertoo, että Jorma Ollila haluaa puhua kanssani. Puhelu yhdistetään mutta sitten ei tulekaan puhetta vaan suoranaista huutoa ja asiatonta kieltä. Sanomisen laadun takia en voi sitä referoida muuten kuin yhdeltä osalta, joka jäi painuvasti mieleeni.

– Ollila sanoi jotensakin, että sanomalehdet katoavat kun ne tekevät niin huonosti juttunsa. Ollilan purkauksen syynä oli toimittajamme tekemä haastattelu, joka ei suurmiestä tyydyttänyt. Näin jälkeen päin on jotenkin harmillista huomata, että Nokian kännykät katosivat. Sanomalehdet ilmestyvät edelleen kohtuullisen elinvoimaisina, Mervola huomioi.

Lue Ollillaa kuohahduttanut, Keskisuomalaisessa 2.12.2009 julkaistu juttu alta.

Pääomaveroon voi koskea – Jorma Ollila vaatii asennemuutosta ja lisää kannustimia kasvuyrittäjille