Mustakarhujen metsästäjästä johtajakisan musta hevonen – "Näkyvä ja kuuluva tyyli voi ärsyttää"

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtajasta Uljas Valkeisesta saattaa tulla musta hevonen kisaan Keski-Suomen maakuntajohtajasta, arvioi Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola. Mervola kirjoittaa näkemyksestään KSML.fi:n Huomioita-palstallaan.

"Valintakuvio on vielä kovin auki. Keskisuomalaisen jutussa viime lauantaina nostettiin esille mahdollisia ehdokkaita. Heistä lienee halutessaan vahvoilla olisivat ainakin Maria Kaisa Aula (kesk.) ja Henna Virkkunen (kok.). Mutta keitä muita tehtävään voisi sopia?" Mervola pohdiskelee.

"Uljas Valkeinen on viime vuosina hieman oireillut tehtävän vaihtohaluja. Kamarissa on jo pitkä ja näyttävä ura takana. Olisiko hän kiinnostunut maakuntajohtajuudesta? Jos olisi, hän saisi ainakin värinöitä liikkeelle. Valkeinen on toimen mies ja suurten visioiden ääni. Hänellä on myös vastustajia, sillä näkyvä ja kuuluva esiintymistyyli voi ärsyttää muita näkyvyyttä haluavia päättäjiä."

Valkeinen on tunnettu myös metsästysharrastuksestaan. Mies matkustaa ympäri maailmaa harvinaisten eläinten perässä. Hän kertoi juuri Keskisuomalaisessa mustakarhun metsästysmatkasta Kanadaan. Valkeinen oli menettää henkensä matkalla sattuneen onnettomuuden vuoksi.

Haku maakuntajohtajaksi päättyy 7. elokuuta.

Lue Mervolan kirjoitus kokonaisuudessaan tästä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .