Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Jyväskyläläinen äiti loukkasi päiväkodin johtajan kunniaa päiväkodin viestijärjestelmään viime vuoden huhtikuussa lähettämällään kirjoituksella. Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että viesti oli sisällöltään asiaton, halventava ja liittyi johtajan yksityiselämään. Ennen viestin poistamista sen ennätti nähdä toistakymmentä työntekijää.

Kirjoituksen taustalla oli naisen hermostuminen päiväkodin tekemästä lastensuojeluilmoituksesta, jossa ilmaistiin huoli perheen tilanteesta. Nainen myönsi lähettäneensä viestin, mutta väitti tarkoituksenaan olleen lähettää se yksityisesti johtajalle.

Oikeus arvioi, että ryhmäviestin lähettäminen oli tarkoituksellista eikä vahinko. Rangaistuksen mittaamisessa oikeus huomioi kuitenkin, että viestin taustalla oli naisen vaikea elämäntilanne ja että hän oli lähettänyt viestin pikaistuksissaan. 25-vuotias nainen tuomittiin kunnianloukkauksesta 20 päiväsakkoon, josta maksettavaksi tuli 120 euroa. Päiväkodin johtajalle hänet velvoitettiin korvaamaan henkisestä kärsimyksestä 800 euroa.

Lisäksi oikeudenkäyntikuluista maksettavaksi tuli runsaat 1 600 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .