Päivän puheenaihe: Missä menee hyvän käytöksen raja? – 97-vuotiaalle miehelle huudeltiin perään vankilakommentin jälkeen

Tunteita herättävä keskustelu muuttuu nopeasti toisen solvaamiseksi.

Keskustan tuntumaan suunniteltu avovankila kuumentaa tunteita Jyväskylässä – jopa siinä määrin, että asiaan kantaa ottavat menevät jo yli hyvän käytöksen rajojen.

Keskisuomalaisen toimitukseen yhteyttä ottanut mies kertoo nähneensä avovankilan vastustajia perjantaina Jyväskylän keskustassa.

– Sanoin heille, että minä en asiaan puutu, mies kertoo.

– Keski-ikäinen nainen huusi perään, että "teillä on jo jalka haudan partaalla muutenkin, menkää sinne". Täytän kohta 97 vuotta. On hankala ottaa vastaan tällaisia puheita, mies sanoo harmistuneena.

Parhaillaan piparin ja kahvin voimalla kerätään nimiä adressiin, jotta avovankilan tulo Ramonin puistikkoon saataisiin estettyä. Avovankilasuunnitelmat ovat herättäneet tulikivenkatkuista keskustelua myös Keskisuomalaisen Lyhyet-palstalla sekä mielipidekirjoituksissa.

– Vai vankila keskelle kaupunkia. Keitä tomppeleita siellä valtuustossa istuu? kysyi nimimerkki Valta vai rahako sokaisee 27. joulukuuta.

Toisaalta vankilasuunnitelmalle löytyy myös kannattajansa.

– On erityisen valitettavaa, että pelon siemeniä on kylvetty ihmisten mieliin kyseenalaisin perustein, kirjoittaa jyväskyläläinen Raimo Sopo mielipidekirjoituksessaan.

Tourulan avovankilaa koskevaa keskustelua leimaa sama ilmiö, kuin muitakin ihmisiä jakavia hankkeita: tunteet kuohuvat ja syytökset vastapuolta kohtaan lentävät puolin ja toisin välillä kiivaastikin.

Mutta missä menee omien mielipiteiden puolustamisen ja hyvän maun raja? Kuinka tiukasti toista vastaan saa hyökätä, jos tämä on eri mieltä, oli aihe mikä tahansa? Solvataanko eri mieltä olevia liian herkästi?

Ota kantaa nykyisen keskusteluilmapiirin laatuun jutun kommenttiosiossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .