Päivän puheenaihe: Nuoret aina ilmaiseksi bussiin?

Jyväskylän kaupunki rajaa koululaisten ilmaiset bussimatkat vain koulukyyteihin. Tähän saakka koululaiskortilla on saanut matkustaa Jyväskylän liikenteen busseissa joka päivä kello 23 saakka niin paljon kuin haluaa. Asiasta päätetään ensi viikolla sivistyslautakunnassa.

Suunnitelmat ovat kuitenkin herättäneet keskustelua. Keski-Suomen Piraattien puheenjohtaja Miika Hämynen ehdottaa lauantain Keskisuomalaisessa, että myös Jyväskylä ottaisi käyttöön Pieksämäen mallin.

– Siellä nuoret saavat matkustaa ilmaiseksi linja-autolla, mikä on moninkertaistanut joukkoliikenteen käyttäjämäärät. Nuoret pääsevät liikkumaan kouluun, harrastuksiin ja muihin menoihinsa vapaasti. Järjestelystä on ollut kunnalle myös taloudellista hyötyä, kun bussinkäyttöön tottuvat nuoret ovat valmiimpia käyttämään joukkoliikennettä myös jatkossa ja tilausajoja ei tarvitse käyttää niin usein, Hämynen perustelee.

Mitä mieltä sinä olet: pitäisikö lasten ja nuorten saada matkustaa aina ilmaiseksi? Vastaa Ksml.fi:n kyselyyn ja osallistu keskusteluun tämän jutun alla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .