Päivän puheenaihe: Onko Jyväskylän satamassa liikaa tapahtumia?

Jyväskylän sataman ja Lutakon alueella on tänä kesänä ollut paljon tapahtumia ja vilskettä. Tänä viikonloppuna alueella juhlitaan Lutakko liekeissä -tapahtumaa, viime viikonloppuna Keskimaan Musiikkijuhlat valtasivat alueen.

Lisäksi satamassa on ollut niin Suomipop-festivaalia, beach volleyn SM-kisoja, MM-rallia kuin Sataman öitäkin. Tulevina viikonloppuina alueella taas on muun muassa Finlandia marathon -tapahtuma. Kun aurinkoisena päivänä sataman valtaavat vielä auringonpalvojat ja lapsiperheet, on hulina valmis.

Sataman tapahtumat tuovat väriä Jyväskylään, mutta kaikki eivät ole tapahtumien lieveilmiöihin tyytyväisiä. Esimerkiksi auto- ja venepaikoille ei välttämättä pääse tapahtumien aikaan. Myös melu ärsyttää, kun musiikki kaikuu talojen seinistä ja veden pintaa pitkin. Keskisuomalaiseen yhteydessä ollut mies kertoi ihmettelevänsä, miten Lutakko liekeissä -tapahtuman myötä kirosanat kaikuvat ympäri satamaa, kun juontajat ovat lavalla.

Tapahtumajärjestäjä Jelmun entinen puheenjohtaja John Pajunen ei ollut kuullut asiasta. Hän ei myöskään tiennyt, johtuiko kiroilun ääni juuri Lutakko liekeissä -tapahtumasta vai aukiolla järjestetystä ilmaistapahtumasta. Lutakon aukiolla järjestetty Sideshows-tapahtuma oli myös Jelmun järjestämä.

– Mutta jos tämmöinen asia jää vaivaamaan, siitä kannattaa olla yhteydessä, Pajunen toteaa.

Mitä mieltä sinä olet: onko Jyväskylän satamassa liikaa tapahtumia? Mikä tapahtumissa on hyvää, mikä huonoa? Millaisia tapahtumia haluaisit satamaan ja Lutakon alueelle lisää? Kommentoi asiaa jutun alle tai Keskisuomalaisen Facebook-sivuilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .