PAM laajentaa työtaistelutoimia – uusi lakkovaroitus kiinteistöpalvelualalle

Lakon piirissä olisi noin 2 000 työntekijää, muun muassa siivoojia, kiinteistönhoitajia ja talonmiehiä

Palvelualojen ammattiliitto PAM antaa uuden lakkovaroituksen kiinteistöpalvelualalle. Lakon piirissä olisi yhteensä noin 2 000 työntekijää. Alalla työskentelee muun muassa siivoojia, kiinteistönhoitajia ja talonmiehiä.

Uusi lakko alkaisi 12. maaliskuuta aamukuudelta ja kestäisi kolme vuorokautta.

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät helmikuun alussa. PAM antoi ensimmäisen lakkovaroituksen viikko sitten. PAMin puheenjohtajan Ann Selinin mukaan nyt julistettu lakko on aiempaa laajempi.

– Mukana on useita merkittäviä teollisuus- ja tuotantolaitoksia, joissa jäsenemme työskentelevät kiinteistöpalvelualan yritysten palveluksessa, Selin sanoo tiedotteessa.

Ratkaisua on etsitty ensimmäisen lakon ilmoittamisesta alkaen valtakunnansovittelijan johdolla. Selinin mukaan näkemykset ovat yhä kaukana toisistaan.

– Asiat sovittelussa eivät vielä ole edistyneet siinä määrin, että luottamus ratkaisun syntymiseen olisi kasvanut tarpeeksi.

Liitto kertoo, että uudella lakkovaroituksella se haluaa nopeuttaa ratkaisua. Uuden työehtosopimuksen syntyminen näyttää sen mukaan epävarmalta.

– Tilanne ei edelleenkään ole aiempaa kummempi. Siksi haluamme toteuttaa jäsenistön tahtoa ja pyrkiä ratkaisuun koventamalla toimenpiteitämme julistamalla uusi lakko

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.