PAM odotuttaa omaa ratkaisuaan perjantaihin

Liiton hallitus on tällä tietoa seuraavan kerran koolla perjantaina, SAK:n hallinnon kokouksen jälkeen.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin hallitus ei odotuksista huolimatta tehnyt vielä tänään päätöstä kilpailukykysopimuksesta. Liiton hallitus on tällä tietoa seuraavan kerran koolla perjantaina SAK:n hallinnon kokouksen jälkeen.

Puheenjohtaja Ann Selinin mukaan PAM odottaa selvyyttä maan hallitukselta siitä, miten se toteuttaa lupaamansa veronkevennykset. Liitto haluaa tietoa myös sopimuksen kattavuudesta, varsinkin siitä, lähteekö Teknologiateollisuus mukaan.

– Epäiltiin sitä, tuleeko hallitus pitämään sanansa ja toteuttamaan ne osuudet, joita kilpailukykysopimukseen sisältyy, Selin kertoi heti hallituksen kokouksen jälkeen.

PAMin lähes kaikille sopimusaloille saatiin eilisiltana kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset. Näillä sopimusaloilla työskentelee yli 400 000 työntekijää.

Selinin mukaan liiton hallitus piti neuvotteluratkaisuja sinänsä kelvollisina.

– Suurin kritiikki kohdistui lyhyistä sairauslomista ilmoittamiseen ja siihen, että se olisi paikallisen sopimisen takana eikä suoraan työehtosopimuksessa oikeutena.

Selin painotti, että valtaosin kritiikki kohdistui hallituksen toimenpiteisiin. Liitto vaatii, että hallitus toteuttaa veronkevennykset täysimääräisinä, miljardin euron suuruisina. Päätös asian jättämisestä pöydälle tehtiin hänen mukaansa yksimielisesti.

– Meille on asetettu tosi tarkat ja tiukat tuntirajat siitä, miten paljon työaikaa pitää lisätä. Työnantajat ovat pitäneet siitä erittäin tarkasti kiinni, ja neuvotteluratkaisut on rakennettu sille pohjalle. Nyt pitää hallituksen tehdä samoin. Sopimuksesta ei voi joku osapuoli päättää, että me toteutamme siitä vain jonkun osan.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaa kotiapua lapsiperheille sekä joustoa perusturvan tilkkutäkkiin

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa

Valtralla pääsee lokakuussa pikatyöhaastatteluun – yhtiö hakee yhteistyöllä osaajia traktorituotantoon

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.