PAMin Selin: Miljardin kevennys näyttää mahdolliselta

Tarkemmat analyysit tehdään Selinin mukaan huomenna, kun liiton hallitus kokoontuu.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin on varovaisen myönteinen hallituksen veronalennuslupauksille. Kevennysten suuruusluokka on hänestä sellainen, että lähes miljardi on mahdollista saada kasaan.

Tarkemmat analyysit tehdään Selinin mukaan huomenna, kun liiton hallitus kokoontuu. Hallitus päättää kello 13 alkavassa kokouksessaan, hyväksyykö se alojensa neuvotteluratkaisut.

– Lähtökohtaisesti voi sanoa, että nämä olivat niitä tietoja, joita me odotimme. Konkreettiset tiedot helpottavat tilanteen arviointia.

Selinin mielestä on mahdotonta vielä sanoa, minkälaiseen päätökseen liiton hallitus päätyy.

Tänään julkistettujen tietojen mukaan veronkevennysten suuruus on sidottu kilpailukykysopimuksen kattavuuteen. Veronkevennykset olisivat lähtökohtaisesti 315 miljoonaa euroa. Jos sopimuksen kattavuus ylittää 85 prosenttia, kevennysten suuruus nousee 415 miljoonaan euroon. Kattavuuden ollessa yli 90 prosenttia kevennykset olisivat 515 miljoonaa euroa.

Selin kehaisee maan hallituksen suunnitelmaa:

– Se oli aika nerokas tapa ajatella, että he tekivät tällaisen progressiivisen veroalennusportaikon. Kyllähän se voi olla jonkinlainen houkutin joillekin.