PAMin hallitus pui tuloksia – Metalli ja Teknologia yhä umpikujassa

Työmarkkinajohtajat arvioivat sopimuksen kattavuutta iltapäivällä.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin hallitus pui parhaillaan neuvottelutuloksia, jotka löytyivät eilisiltana. Lähes kaikille liiton sopimusaloille saavutettiin eilen neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta. Sopimusaloilla työskentelee yli 400 000 henkeä.

Puheenjohtaja Ann Selin arvioi ennen kokousta kello 10:n aikaan, että kokous voisi loppua jo tunnin kuluttua. Arvio on osoittautumassa turhan toiveikkaaksi, sillä kello 11:n aikaan arvioitiin hallituksen istuvan vielä ainakin toisen tunnin.

Selin ei halunnut arvailla, päätyykö liiton hallitus hyväksymään neuvotteluratkaisut.

– Kaikkien toimialojen sopimusalatoimikunnat ovat jo kokoontuneet ja käsitelleet niitä. Meidän ei tarvitse ihan jokaista yksityiskohtaa käydä hallituksessa enää läpi, Selin sanoi.

Viimeisimmät neuvottelut saatiin hänen mukaansa valmiiksi ennen puoltayötä.

– Pilkkuja viilataan vielä, mutta isot linjat ovat valmiit.

Metalli ja Teknologiateollisuus vaitonaisia

Sen sijaan Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden tilanne on edelleen auki. Metalliliiton mukaan jatkoneuvotteluista Teknologiateollisuuden kanssa ei ole sovittu. Eilen Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto piti mahdollisena paluuta neuvottelupöytään, vaikka sopimusneuvottelut kilpailukykysopimuksesta päättyivät tuloksettomina.

Kysymykset työajan pidentämisestä muodostivat suurimman esteen ratkaisulle.

Metalliliitto ja Teknologiateollisuus saivat eilen lukuisia vetoomuksia palata neuvottelupöytään.

Muun muassa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly uskoo, että Metalliliitto ja Teknologiateollisuus löytävät ratkaisun kilpailukykysopimuksen soveltamisessa, jos vain palaavat yhteiseen pöytään. Hän lisäsi toivovansa, että osapuolet jatkavat neuvotteluja tänään.

Työmarkkinajohtajat arvioivat sopimuksen kattavuutta iltapäivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.