PAU:n lakoista huolimatta Keskisuomalaisen jakelu on sujunut normaalisti: "Luvatkaa vaan lehtien tulevan"

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko ei vaikuta sanomalehtien varhaisjakeluun ja sen ulkopuolelle on rajattu myös kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työtehtävät.

 

Keskisuomalaisen kuluttajamyynnin johtaja Erkki Ekonen vahvistaa, että varhaisjakelu on toiminut hyvin, eikä päiväjakelussakaan ole esiintynyt ongelmia.

– Päätimme jättää päiväjakelun lehdet viemättä postikeskukseen, jossa lakko nyt vaikuttaa, Ekonen sanoo.

Keskisuomalaisia ei siis viety postikeskuksen lajiteltaviksi, vaan valmiiksi lajiteltuina suoraan omiin yrittäjäkuljetuksiin.

Ekosen mukaan vielä ei tiedetä, laajeneeko lakko muihinkin postinjakelun osa-alueisiin. Ekonen kuitenkin on luottavainen, että lehdet saadaan toimitettua jatkossakin, kunhan lakko ei laajene.

Keskisuomalainen on tarvittaessa varautunut avaamaan näköislehdet lukijoiden käytettäväksi.

– Kyllä minä olen maakunnan paikallislehtien päätoimittajille sanonut, että luvatkaa vaan lehtien tulevan, jos joku kyselee.

 

Postin mukaan postinjakelu on yöllä alkaneesta lakosta huolimatta saatu hoidettua pääosin normaalisti. Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja sanoo, että valtaosa lähetyksistä saadaan lakosta huolimatta toimitettua asiakkaille luvatussa ajassa.

PAU aloitti työtaistelun jakelun ja käsittelyn tehtävissä eilisiltana vastalauseena Postin aikeille siirtää työntekijöitä Teollisuusliiton ja Medialiiton työehtosopimukseen.

Posti-kohun ääripäät: Toimitusjohtaja tienaa 82 000 euroa kuukaudessa, määräaikaiselle työntekijälle tehtiin 109 työsopimusta, kertovat Taloussanomat ja Iltalehti 

Liiton mukaan siirto aiheuttaa työntekijöille 30–50 prosentin ansionalennukset ja lukuisia muita heikennyksiä työehtoihin.

Postin mukaan työtaistelutoimet ovat laittomia. PAU ilmoitti eilen laajentavansa lakkoa koskemaan trukinkuljettajia useassa toimipisteessä. Laajennus on PAU:n mukaan vastalause sille, että Posti käyttää voimakkaasti vuokratyövoimaa lakon aikana ja painostaa vuokratyöntekijöitä.

Ainasojan mukaan täyttä häiriöttömyyttä ei voida luvata. Posti lupaa päivittää tietoja lakon vaikutuksista tänään iltapäivällä.

Ainasoja kertoo häiriöiden laajuuden olevan riippuvainen siitä, kuinka suuri osa työntekijöistä osallistuu lakkoon. Lakon on määrä päättyä keskiviikkona puoliltaöin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .