PS:n Packalén blogissaan: Hallintarekisterilakia ei korjata kosmeettisilla muutoksilla

Kansanedustaja nahistelee kommenttikentässä eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa.

Eduskunnan käsittelyssä oleva lakiesitys hallintarekisteristä pitäisi valmistella kokonaan uudelleen, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén Uuden Suomen blogissaan. Packalénin mukaan laissa on niin monta porsaanreikää, ettei sitä saa korjattua kosmeettisilla muutoksilla.

Packalén vastasi bloginsa kommenttikentässä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemelle, joka toivoi Packalénilta muutosehdotuksia lakiin.

Packalén ja kolme muuta perussuomalaisten poliisikansanedustajaa aikoo äänestää lakiesitystä vastaan, vaikka hallituspuolueet ovat sopineet esityksestä yhteisesti. Poliisikansanedustajat uskovat, että laki helpottaisi veronkiertoa ja talousrikollisuutta.

Packalén kertoo olevansa Ruotsissa työmatkalla keskiviikkona, kun asiasta mahdollisesti äänestetään eduskunnassa. Samalla matkalla on samaten lakia vastustava Veera Ruoho.

– Tiedämme että päätöksellämme on seuraamuksia ja olemme valmiit ottamaan ne vastaan, olivat ne sitten mitä tahansa, Packalén kirjoittaa.

Julkisuudessa on spekuloitu jopa eduskuntaryhmästä erottamisella.

Ei halua kritisoida puoluetta

Blogissaan Packalén korostaa, ettei halua antaa epäluottamuslausetta puolueelle, mutta ryhmäjohdolle hän ei "pysty antamaan kiitosta" asian hoidosta.

Blogitekstissään Packalén kirjoittaa, että hallintarekisteri mahdollistaisi esimerkiksi sisäpiiritiedon väärinkäytön, kun tehdään sote-sopimuksia.

– Oletetaan, että päättäjä tai virkamies tietää, mikä terveyspalveluja tuottava yhtiö saa jonkun ison sopimuksen ja haluaa hyötyä tiedostaan rahallisesti. Tällöin hän voi ulkomaalaisen hallintarekisterin kautta ostaa yrityksen osakkeita edullisesti sisäpiiritietoa hyödyntäen ja myydä ne heti kun niiden arvo on noussut, Packalén kirjoittaa.

Kankaanniemi vastasi kirjoitukseen kommentilla.

– Kansanedustaja Tom Packalén unohtaa ja sivuuttaa kokonaan tärkeitä tekijöitä ja näkökohtia kirjoituksessaan, Kankaanniemi vastasi.

– En kuitenkaan käy näistä keskustelua hänen kanssaan täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hallintarekisterikiista hiertää perussuomalaisten välejä

Kankaanniemi: Kukaan ei ole ilmoittanut äänestävänsä hallintarekisteriesitystä vastaan

"Porsaanreiät on saatu tukittua" – hallintarekisterikiistaan löytyi perussuomalaisia tyydyttävä ratkaisu