PS:n Vähämäki kertoo pyytäneensä muutoksia saunatilan vuokrasopimukseen –  "Tämä ei taida mennä läpi eduskunnan hallinto-osastolta"

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki kertoo pyytäneensä, ettei hänen Helsingin Taka-Töölöstä vuokraamaansa kellarihuoneistoa kutsuttaisi vuokrasopimuksessa saunaksi.

Huoneisto on ollut taajaan otsikoissa sen jälkeen kun Iltalehti kertoi maanantaina, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on ilmoittanut tilan kakkosasunnokseen ja saa siten kansanedustajan korotettua kulukorvausta.

Vähämäki kirjoittaa Facebookissa hämmästyneensä, kun huoneistoa kutsuttiin sopimusvedoksessa saunalaitokseksi. Hän kertoo lähettäneensä sopimuksen lähettäjälle viestin, jossa totesi, että "tämä ei taida mennä läpi eduskunnan hallinto-osastolta".

–  Esitin itse muotoilua, jonka ymmärsin olevan asunnon pohjaa vastaava – olinhan tullut katsomaan jotain muuta tilaa kuin saunalaitosta, Vähämäki kirjoittaa.

Eduskunta selvittää Hakkaraisen asumisjärjestelyt

Eduskunnalle toimitetussa vuokrasopimuksessa puhutaan yhden huoneen kellarihuoneistosta, johon sisältyy sauna ja muita tiloja. Vähämäki vuokraa 62 neliön huoneistoa yhdessä Hakkaraisen kanssa.

Eduskunta aikoo selvittää Hakkaraisen asumisjärjestelyjä. Eduskunnan hallintojohtajan sijainen Ari Apilo kertoi maanantaina STT:lle, että selvityksessä joudutaan tarkastelemaan, miten vakituinen asunto määritellään.

Kellarihuoneiston omistaja, ylikomisario Dennis Pasterstein sanoi Iltalehdelle, ettei huoneistoa ole tarkoitettu vakituiseen asumiseen. Hänen mukaansa huoneisto on vuokrattu Vähämäelle ja Hakkaraiselle saunatilana.

Vähämäki asuu avopuolisonsa kanssa samassa taloyhtiössä sijaitsevassa asunnossa, johon hän saa kansanedustajan korotettua kulukorvausta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .