PS:n kansanedustajilla uskoa eduskuntaryhmän koossa pysymiseen

"Ei ole mitään pelkoja. Yhtenäisenä menemme, ja tämä oli jäsenistön tahto", kansanedustaja Simon Elo sanoi.

Arviot perussuomalaisten jakaantumisesta puheenjohtajavaihdoksen myötä eivät herätä kansanedustajissa huolta ryhmän kutistumisesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoo ihmettelevänsä, jos joku puolueen kansanedustajista lähtee eduskuntaryhmästä Jussi Halla-ahon valinnan jälkeen. Kansanedustaja Simon Elo (ps.) sanoo, että ei pelkää kenenkään lähtevän eduskuntaryhmästä. Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi ensimmäisellä äänestyskierroksella.

– Ei ole mitään pelkoja. Yhtenäisenä menemme, ja tämä oli jäsenistön tahto, Elo sanoi.

Huhtasaari kannatti Halla-ahoa puheenjohtajaksi, Elo kannatti vaalin hävinnyttä Sampo Terhoa. Elo sanoo, että Halla-aholta pitää kysyä, miten puoluetta johdetaan, jos puheenjohtaja jatkaa europarlamentaarikkona. Mahdollisuuksiin nostaa puolueen kannatusta Elo ei ota suoraan kantaa.

– Emme yhdellä asialla pärjää, vaan pitää olla monikärkiohjus. EU- ja maahanmuuttokritiikkiä, talouspolitiikan uudistustarve ja kielikysymys, eli ei yhdellä vaan monella kärjellä, Elo luettelee.

"En ole pakkaamassa kimpsuja ja kampsuja"

Kansanedustaja Arja Juvonen sanoo, ettei ole istunut eduskuntaryhmässä kuppikunnissa, joissa oltaisiin uhkailtu lähdöllä. Juvosen mielestä Halla-ahon pitää nyt pystyä vakuuttamaan puolueväki siitä, että kaikille on tilaa.

– Jos Halla-aho ei onnistu nyt kasaamaan puoluetta niin, että tulee se lupaus, että tässä säilyy myös yleispolitiikka ja on paikka kaikille, niin sitten voi olla, että joitain jäseniä lähtee.

Juvonen sanoo itse tuntevansa Halla-ahoa edelliseltä kaudelta oppositiosta ja pystyvänsä yhteistyöhön hänen kuten muidenkin kanssa.

– En ole vielä pakkaamassa kimpsuja ja kampsuja vaan aion jatkaa rakentavasti ja keskustella Jussin kanssa.

Kansanedustaja Ritva Elomaa ei usko puolueen kahtia jakautumiseen.

– Luulen, että me jatketaan tästä, kunhan tämä suurin vimma laantuu, ja mennään yhdessä eteenpäin. Jussin huominen linjapuhe on tärkeä, Elomaa sanoo.

Elomaa muistuttaa, että perussuomalaisissa on paljon väkeä, jolle pienen ihmisen asia on tärkeä, vaikka maahanmuuttokriittisyyskin on osa puoluetta. Elomaa arvioi, että maahanmuuton korostuminen on liittynyt osittain vaalikilpailuun.

– Vaaleissa laitetaan helposti asioita vähän överiksi. Jussi on järkevä tyyppi ja haluaa ottaa kaikki perussuomalaiset huomioon niin, ettei vie vain yhtä asiaa eteenpäin.

Halla-aho on profiloitunut erityisesti maahanmuuttovastaisilla näkemyksillään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jos suuronnettomuus tai tautipandemia iskee, terveydenhoidon kierroksia on pystyttävä nostamaan heti – HUS-päälliköt ovat huolissaan valmiusjärjestelmän kohtalosta

Elinkeinojohtaja yllättää: Jyväskylän kauppahallia ei välttämättä puretakaan

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Keskussairaalan henkilöstö antoi arvosanan sairaalan johtamisesta – katso tästä henkilöstökyselyn tulokset

IS: Nukkuva nainen aiheutti poliisioperaation Lievestuoreella

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Merinovillan suosio kasvaa, mutta tiesitkö, että sen tuottamisessa on saatettu leikata kivuliaasti lampaan peräaukkoa – villavaatteiden alkuperä tunnetaan edelleen huonosti

Sohjo aiheutti onnettomuuden Keuruulla: auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan, kyydissä kolme ihmistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.