Paattijahti ihmetyttää vaajakoskelaista Markkua: säilytti venettään samalla paikalla 20 vuotta, kunnes se siirrettiin yllättäen jätekeskukseen

Jyväskylän kaupunki poistaa paraikaa Vaajakosken lähialueilla soutuveneitä venepaikoilta, jotka se on todennut luvattomiksi.

Viimeksi kourallinen soutuveneitä siirrettiin Varassaaresta syyskuun alussa. Vaajakoskelainen Markku Leinonen kuuli oman veneensä siirrosta kuluneen viikon maanantaina. Leinonen kertoo, että asia tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

– Ihan kuulopuheiden perusteella porukat kertoivat, että sieltä on viety veneet, kävin katsomassa ja olihan sieltä viety.

– Ei siitä mitään ole aikaisemmin ollut, ei ole kielletty pitämistä eikä ole kieltomerkkejäkään, vaan ihan yks kaks nyt kävi tällä tavalla. Parikymmentä vuotta vene oli siinä kököttänyt.

Leinosen kuuleman mukaan Varassaareen kuuluvan Sallinsaaren rannalta veneitä vietiin yhteensä seitsemän tai kahdeksan.

Kaupunki on rahdannut soutuveneet rannoilta säilöön Mustankorkean jätekeskukseen. Sieltä niiden lunastaminen takaisin kustantaa 83 euroa.

– Kyllähän minä sen käyn maksamassa, sen verran hyvä vene kuitenkin, trailerit ja kaikki, Leinonen sanoo.

– Mutta kyllä sen nyt olisi voinut ilmoitella jossain vähän enemmän. Se tuli niin yllättäen, minullakin varmaan oli pari, kolme päivää siitä kun viimeksi olin veneellä käynyt, ja sen jälkeen siihen oli tullut kuulemma se lappu. Pari viikkoa ne pitää sitä ja sitten ne käy sen hakemassa pois.

"Alueita kierretään säännöllisesti"

Jyväskylän kaupunkirakennepalveluiden katupäällikkö Tuula Smolanderin mukaan kyseessä on normaalia ja jatkuvaa toimintaa. Luvattomaksi todetut veneet merkitään omistajaa toimenpiteisiin kehottavalla lapulla, ja muutaman viikon varoitusajan jälkeen ne siirretään Mustankorkealle.

– Alueita kierretään ja kartoitetaan kaupungin toimesta säännöllisesti. Mistään erityisesti yhdelle alueelle kohdistuvasta toiminnasta tässä ei ole kyse.

Kaupungin soutuvenepaikoilla peruslähtökohta on se, että jos paikasta ei olla maksettu vuokraa, niin vene on paikalla luvattomasti, Smolander painottaa.

– Niitäkin tapauksia on ollut ja on, että venepaikan vuokrattuaan veneenomistaja on löytänyt omalta paikaltaan jonkun muun luvattoman veneen.

Luvattomien soutuveneiden poistotoimenpideistä tarkemmin vastaava satamamestari Matias Metsäpelto ei ollut tavoitettavissa tätä uutista kirjoitettaessa. Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan tällä hetkellä siirtouhan alaisia veneitä on kuitenkin muun muassa Jyskän alueella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .