Pahimmat sikainfluenssaruuhkat alkavat hiipua

Sikainfluenssaepidemia alkaa jo talttua Suomessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Petri Ruutu kertoo, että epidemia on vähintäänkin jo taittunut. Mahdollisesti se on jo laantumassa.

Ruudun mukaan laantumisesta kertoo varmistettujen tautitapausten määrä, joka ei ole enää lisääntynyt parina viime viikkona.

Epidemian taittuminen on näkynyt jo sairaaloissa. Ruutu kertoo, että tämä alkaa pian näkyä myös lievempien tautitapausten määrän laskuna, joita sairastumisista on suurin osa.

– Nyt jo tällä viikolla alkaa miljoona olla rokotettu. He ovat ikään kuin muuri. He eivät saa tartuntaa, eivätkä välitä sitä eteenpäin. Näin myös rokottamattomien riski saada tauti vähenee.

Sosiaali- ja terveysministeriö päättää torstaina, tarjoaako se rokotetta kaikille. Johtaja Tapani Melkas pitää todennäköisenä, että ministeriö päätyy koko kansan rokottamiseen.

Terveitä lapsia rokotetaan jo monessa kunnassa.

Varsinais-Suomi saattaa päästä muuta maata helpommalla, kun taas Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä oli epidemian vuoksi lykättävä kymmeniä vaikeita leikkauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.