Mustelmille pahoinpidelty nainen jäi ilman apua – poliisia ei kiinnostanut

Keskisuomalaisen toimittaja Pauliina Salminen oli muutama kuukausi sitten jämsäläisessä ruokakaupassa todistamassa tilannetta, jossa pahoinpidelty nainen oli jäädä ilman apua. Hän ei saanut apua terveyskeskuksesta eikä poliisilta, myöskään seurakunnasta ei vastattu puhelimeen.

Nainen oli ilmestynyt ruokakauppaan mustelmilla ja itkuisena. Hän oli pyytänyt myyjältä lainaksi puhelinta, jotta voisi soittaa hätäkeskukseen ilmoittaakseen pahoinpitelystä.

"Nainen kertoi puhelimessa, että hänen miehensä oli pahoinpidellyt häntä ja ajanut hänet pois kotoa. Nainen ei ollut saanut mukaansa edes puhelinta tai rahapussia", Salminen kertoo tapauksesta perjantain Keskisuomalaisessa.

Terveyskeskuksessa naisen tilanne ei kuitenkaan kiinnostanut, vaikka vammat olisi pitänyt todeta rikosilmoitusta varten. Myöskään poliisia ei kiinnostanut, vaikka hän olisi halunnut tehdä rikosilmoituksen.

Lopulta ensi- ja turvakodista Jyväskylästä vastattiin, mutta rahattoman ja puhelimettoman naisen olisi pitänyt matkata 60 kilometriä.

Puhelimella tavoitettu tuttu diakoni tuli lopulta auttamaan pahoinpideltyä naista. Siitä, kuinka tapaus lopulta eteni ja saatiin päätökseen, ei ole tietoa.

"On järkyttävää, että myös ammatikseen auttavat voivat kävellä ihmisen ohi. Ymmärrän, että tapauksia on paljon ja käsiä vähän, mutta jokaisella kaltoinkohdellulla täytyy siitä huolimatta olla mahdollisuus apuun", Salminen kirjoittaa.

Lue Pauliina Salmisen kertoma tarina perjantain 1.3. Keskisuomalaisesta tai tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ei voi mitään, sanoi auttaja