Pahoinpitelyt pitivät poliisin kiireisenä

Poliisilla vuodenvaihde on ollut erittäin kiireinen. Pelkästään Helsingissä illan ja yön aikana hälytyksiä kirjattiin yhteensä 444.

Eniten poliisia työllistivät pahoinpitelyt, päihtyneet henkilöt ja ilkivalta. Ilotulitteiden aiheuttamia tulipaloja oli Helsingin alueella miltei 40. Viime vuonna hälytyksiä tuli kaikkiaan yli 90 vähemmän.

Yksi vakavimmista tilanteista oli yökerhon jonossa tapahtunut puukotus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä. Uhrien vammat eivät ole poliisin mukaan hengenvaarallisia. Puukotuksesta on otettu kiinni yksi epäilty.

Puukottaja ja puukotetut eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Poliisi uskoo, että kyse on jonossa syttyneestä riidasta. Poliisi tutkii puukotusta tapon yrityksenä.

Myös muualla Suomessa vuodenvaihde on rauhaton. Esimerkiksi Oulussa poliisilla oli illan ja yön aikana yli 220 tehtävää ja putkassa uuden vuoden otti vastaan 15 juhlijaa.

Sodankyläläisestä omakotitalosta löytyi aamulla kuollut mies. Poliisi epäilee, että mies on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Tapauksen vuoksi on otettu kiinni yksi ihminen. Lapin poliisilaitos kertoo tapahtumien yksityiskohdista vasta, kun tutkinta on edennyt.