Paikallinen kaivurikuski pelasti pelastuslaitoksen Mänttä-Vilppulassa – lehmä ojassa työllisti palomiehiä kaksi tuntia

Pelastuslaitos sai Mänttä-Vilppulassa puoli kuuden aikaan tiistaina hälytyksen eläimen pelastustehtävään. Paikalle Kurkkulantielle päästessä palomiehet löysivät ojasta lehmän, josta näkyvillä oli lähestulkoon enää sarvet.

Maatalon isäntä oli päästänyt lehmänsä aamulla laitumelle. Iltapäivällä niitä sisälle ottaessaan hän havaitsi yhden puuttuvan.

Isäntä ja pelastuslaitos epäilevät, että lehmä on joko liukastunut ojaan ojan pehmeän reunan petettyä sen alta, tai sitten toinen lehmä oli tuupannut mulliparan ojan pohjalle.

Sen jälkeen lehmä oli kahlannut syvää ojaa pitkin viitisenkymmentä metriä yhä syvemmälle ja jäänyt pahasti jumiin mutavelliin. Sen liikkumista vaikeuttivat lisäksi ojan pohjalla liejussa olevat, käsivarrenpaksuiset puunpätkät.

Pelastuslaitos yritti ensin kaivaa eläintä ylös ojasta lapioilla, mutta se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Lopulta talon isäntä sai tutun kaivurikuskin langan päähän, ja mies tuli paikalle kaivamaan ojaan pelastusuoman koneen voimin.

Pelastuslaitos avitti lehmää myös vetämällä sitä liinoilla eläimen peräpäästä ja sarvista. Lehmä oli kuluttanut voimansa täysin ojan liejua vastaan taistellessaan, mutta kun se saatiin ylös ojasta, eläin kirmasi saman tien laitumelle ruokailemaan.

Lehmän pelastaminen työllisti pelastuslaitosta yhteensä noin kaksi tuntia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .