Paine kasvaa lakon sovittelussa

Lentolakko sekoittaa edelleen tuhansien ihmisten matkasuunnitelmia. Finnair joutui perumaan tänään noin 160 lentoa. Yhtiö arvioi, että myös maanantaina joudutaan perumaan noin 160 lentoa. Lakko on ollut käynnissä jo viime tiistaista saakka.

Finnairin lentoemäntien ja stuerttien työkiistaa sovitellaan valtakunnansovittelija Esa Lonkan johdolla pitkän kaavan kautta. Iltakuudelta sovittelu oli edelleen täydessä käynnissä. Osapuolet ovat olleet vaitonaisia neuvottelujen edistymisestä.

Finnair on kiistellyt lentoemäntien ja stuerttien kanssa erityisesti kaukolentojen jälkeisten vapaiden pituudesta.

Paine neuvotteluissa kasvaa. Muiden kuljetusalan liittojen tukitoimet uhkaavat häiritä paitsi lentoliikennettä, myös junien ja postin kulkua, ellei ratkaisua löydy siihen mennessä. Tiistaina Veturimiesten liitto lopettaa tiistaina lisäjunien ajamisen pohjoiseen ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT polttoainekuljetukset Finnairin lennoille.

Ilmailualan unioni IAU on ilmoittanut lopettavansa tiistaina teknisiä palveluja ja maapalveluja koskevat työt, ellei sopua synny. Lomalennot rajattaisiin kuitenkin tämän ulkopuolelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.