Paine kesäajasta luopumiseen kasvaa EU:ssa

Henna Virkkunen: "Lisää painetta tarvittaisiin, että asia etenisi".

Paine kesäajasta luopumiseen kasvaa Euroopan parlamentissa. Muutosta ajetaan perinteisin keinoin.

– Saksalaiskollegani Herbert Reul on kerännyt meppien nimiä aloitteeseen, jolla halutaan vauhdittaa kesäajasta luopumista, jyväskyläläinen europarlamentaarikko Henna Virkkunen kertoo.

Virkkusen mukaan mitään läpimurtoa ei ole tapahtumassa, koska Euroopan komissio ei halua tehdä esitystä, jolla kellojenkääntämisdirektiivistä luovuttaisiin.

– Euroopan parlamentissa asia on kyllä säännöllisesti esillä. Torstaina joukko kansalaisia kävi luovuttamassa adressin, johon oli Hollannissa kerätty 20 000 nimeä kesäajasta luopumiseksi, Virkkunen kertoi.

Virkkusen mukaan kesäajasta luopumisesta on järjestetty kolmen valiokunnan yhteiskuuleminen. Muutoksesta on myös käyty täysistuntokeskustelu asiasta vastaavan komissaari Violeta Bulcin kanssa Strasbourgissa viime vuonna.

– Lisää painetta tarvittaisiin, että asia etenisi. Jäsenmaiden ja kansalaisten pitäisi myös aktivoitua, jos ovat sitä mieltä, että direktiivistä voisi luopua. EU-parlamentissa ainakin tällä hetkellä me kesäajan kriitikot olemme vähemmistössä, Virkkunen sanoi.

Suomessa kelloja käännetään kesäaikaan eli tunnilla eteen päin ensi yönä kello 03.

Soini heittäisi kellojen siirron historian romukoppaan