Painin olympiavoittaja Jouko Salomäkeä uhkaa vankila törkeästä kavalluksesta – Syyttäjä: anasti yli 300 000 euroa

Vuonna 1984 olympiakultaa voittaneelle Salomäelle vaaditaan yli kahden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä kavalluksesta

Syyttäjä vaatii painin olympiavoittaja Jouko Salomäelle yli kahden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä kavalluksesta. Syyttäjän mukaan seinäjokelaisen kiinteistöjä vuokraavan yrityksen hallituksen jäsenenä ja toimitusjohtajana toiminut Salomäki anasti yhtiöstä yhteensä reilut 300 000 euroa. Syyttäjän mukaan hän siirsi rahat yhtiöstä omalle ja vaimonsa pankkitilille yhteensä 75 tilisiirrolla vuosina 2016 ja 2017. Siirtojen selitteeksi oli kirjattu ennakko, palkkaennakko tai kuluennakko.

Syyttäjän mukaan Salomäki käytti lähes kaikki siirtämänsä varat internetin pelisivustojen pelimaksuihin.

Jutussa on syytteessä myös Salomäen vaimo. Häntä syytetään törkeästä rahanpesusta, sillä syyttäjän mukaan hänen täytyi ymmärtää, että muun muassa hänen henkilökohtaisen tilinsä kautta kulkeneet varat oli rikoksella hankittu. Hänelle vaaditaan vähintään yhdeksän kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Pariskunta on syyttäjän mukaan maksanut yhtiölle takaisin lähes kaikki kavaltamansa varat, mitä voidaan pitää lieventävänä asiana.

Salomäki voitti painin olympiakultaa Los Angelesissa vuonna 1984. Hänet palkittiin Suomen Leijonan ritarimerkillä joulukuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Painin olympiavoittaja Jouko Salomäkeä uhkaa vankila – kiistää syytteet