Pakkanen kurittaa kalustoa – Junamatkustajien syytä varautua viivästyksiin

Kovat pakkaset ovat vaikeuttaneet sunnuntain junaliikennettä.

VR:n viestinnästä kerrotaan, että kaukoliikenteessä on ollut sunnuntaina useita myöhästymisiä. Tilannetta vaikeutti entisestään liikenteen katkeaminen Riihimäen ja Keravan välillä ihmisen jäätyä junan alle.

– Sekä vetureissa että vaunuissa on ollut teknisiä vikoja. Sääolosuhteet vaikuttavat junissa aivan samalla tavalla kuin muissakin kulkuvälineissä, sanoo viestintäasiantuntija Kaisa Enkkelä VR:n viestinnästä.

Erityisesti kiskobussit ovat olleet vaikeuksissa. Kiskobussivuoro Joensuun ja Nurmeksen välillä jouduttiin korvaamaan aamulla bussilla.

Helsingistä Kuopioon matkalla ollut Pendolino 91 hajosi alkuillasta Tampereella. Jyväskylässäkin pysähtyvä junavuoro korvattiin varakalustolla.

Kovat pakkaset jatkuvat huomenna. Enkkelän mukaan sääolosuhteisiin varaudutaan parhaimman mukaan.

– Henkilökuntaa on jo yöllä katsomassa kalustoa valmiiksi ja laittamassa lähtökuntoon. Tavoitteena on estää kaluston jäätyminen.

Enkkelän mukaan matkustajien kannattaa kuitenkin varautua myöhästymisiiin.

– Pakkanen saattaa aiheuttaa toimintahäiriöitä. Ei ole syytä olettaa, että mitään ihmeellistä sattuisi, mutta talviolosuhteet aiheuttavat aina omia haasteitaan. Parhaammme teemme, että kaikki sujuu.

Ajankohtaista liikennetilannetta voi seurata VR:n sivuilta liikennetiedotteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.