Pakkanen viivästyttää Helsingistä lähteviä kaukojunia – Keuruulla turvauduttiin bussiin

Haapamäen ja Keuruun välisessä kaukoliikenteessä osa matkasta järjestettiin aamupäivällä korvaavalla bussikuljetuksella vaihdevian vuoksi.

Pakkassää ja sen heijastevaikutukset ovat viivästyttäneet useita Helsingistä liikennöiviä kaukojunia tämän aamun aikana.

Merkittävin myöhästyminen on toistaiseksi ollut Helsingistä Rovaniemelle matkalla olevassa IC 273 -junassa, joka on liki 4,5 tuntia myöhässä junan teknisen vian vuoksi. Matkustajat kuljetetaan Oulusta Rovaniemelle linja-autolla.

Myös Haapamäen ja Keuruun välisessä kaukoliikenteessä osa matkasta järjestettiin aamupäivällä korvaavalla bussikuljetuksella vaihdevian vuoksi.

Suurin osa kaukojunien myöhästymisistä on korkeintaan parinkymmenen minuutin pituisia.

Myös rantaradan lähiliikenteessä on koettu yksittäisiä myöhästymisiä.  Kirkkonummen ja Helsingin välillä junien kulkua haittaa vaihdevika.

Osa viivästyksistä johtuu muun muassa siitä, että junakalustoa on jouduttu vaihtamaan. Kova pakkanen voi näkyä esimerkiksi ongelmina ovien toiminnassa, kertoo Janna Viisterä VR:n viestinnästä.

– Niin kaunis kuin aurinkoinen pakkassää onkin, se on aiheuttanut kaluston vaihdoksia aamun aikana, mikä taas on heijastunut liikennöintiin myöhästymisinä. Kaluston vaihto pyritään kuitenkin aina tekemään mahdollisimman nopeasti, Viisterä sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Heinäkuussa rikottiin Tikkakosken Ilmavoimamuseon kävijäennätyksiä – kävijämäärä kasvoi kolmanneksella

Vaaralliset tienylitykset ja kiireiset autoilijat pelottavat ekaluokkalaisten vanhempia – koulunsa aloittava jyväskyläläinen Viivi tuntee reitin koululle jo päiväkotiajalta

Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ydinsukellusvene Kurskin uppoamisesta 20 vuotta

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.