"Pakolaista" lyömään kehottaneelle syyte – Näin asiasta kertoo syyttäjä

Facebook-videolla lastaan pakolaisia lyömään opettava mies ja videon kuvaaja saavat syytteen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Asiasta on päättänyt valtakunnansyyttäjänvirasto. Keskisuomalaisen saaminen tietojen mukaan ainakin toinen syytetyistä on äänekoskelainen.

Syytteet käsitellään aikanaan Jyväskylässä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Päätöksen syyttämisestä teki valtakunnansyyttäjänvirasto, jolle lain mukaan kuuluvat sananvapauden käyttämiseen liittyvät rikosasiat. Tea Kangasniemi virastosta sanoo, että mahdollisen rangaistuksen muotoa tai määrää on vaikea ennakoida, koska vastaavia tapauksia on vähän. Vuonna 2012 korkein oikeus päätti, että yhdessä sekä uskonrauhaa että kansankiihottamista koskeneessa tapauksessa rangaistus oli sakkoja.

Syytteisiin johti Facebookiin ladattu video, jolla aikuinen mies opetti lastaan kutsumaan apinapehmolelua pakolaiseksi ja sitten lyömään tätä. Poliisi aloitti rikostutkinnan videosta syyskuussa. Video on sittemmin poistettu Facebookista.

Lasta ”pakolaisen” lyömiseen yllyttäneellä miehellä on Ilta-Sanomien mukaan rankka rikostausta, johon kuuluu tuomioita muun muassa raiskauksesta, tuhotyöstä ja pahoinpitelyistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .