Palaneen Eskin kioskin omistaja: Tekijä on saatu selville, kertoi poltosta Instagramissa – "Ovi on jo tulessa, kohta saadaan juotavaa"

Jyväskylän Asmalammella sijaitsevan Eskin kioskin paloon johtaneet tapahtumat ovat alkaneet selvitä, kertoo kioskin omistaja.

Tuhoutuneen kioskin omistaja Esko Ylänen kertoo Keskisuomalaiselle, että poliisi on ilmoittanut hänelle saaneensa epäillyn tekijän selville. Epäilty on Yläsen mukaan "paikkakuntalainen poika", joka olisi alustavasti tunnustanut poliisille sytyttäneensä kioskin tuleen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Annukka Liukkonen vahvistaa, että teosta epäillään "alaikäistä paikkakuntalaista poikaa", muttei kommentoi vielä tarkemmin henkilön ikää eikä muita henkilötietoja. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona. Epäiltyä kuullaan keskiviikkona, eikä poliisi tässä vaiheessa kommentoi enempää.

 

Jäljille päästiin vihjeen ansiosta

Ylänen sanoo, että väitetyn tekijän jäljille päästiin erään 14-vuotiaan paikkakuntalaisen pojan vihjeestä.

– Tämä poika tuli sunnuntaina kioskille ja kertoi tietävänsä, kuka sen oli polttanut, Ylänen kertoo.

– Tekijä oli kuulemma ladannut nettiin Instagram-palveluun sunnuntain vastaisena yönä julkaisun, jossa hän kertoi yrittävänsä murtautua kioskiini. Siinä oli lukenut suurin piirtein, että "ovi palaa jo, kohta saadaan juotavaa".

Kioskille vihjettä kertomaan tullut poika oli näyttänyt puhelimestaan julkaisua Yläselle. Hän oli puolestaan pyytänyt tyttärensä katsomaan sitä, koska ei itse ymmärtänyt Instagramin päälle. Yläsen mukaan hänen tyttärensä otti sen jälkeen yhteyttä poliisiin.

– Poliisit olivat sitten käyneet tämän julkaisun ladanneen pojan vanhempien luona. Poliisipäällikkö soitti minulle eilen [maanantaina] ja kertoi, että poika oli alustavasti tunnustanut teon, Ylänen sanoo.

Yöllä Asmalammella palaneen Eskin kioskin omistaja Esko Ylänen: "Kioski ei tule jatkumaan ikinä" 

 

"Oli vain sitten lähtenyt homma käsistä"

Yläsen mukaan kyseessä olisi siis ollut murtoyritys, jossa kioskin oven lukot olisi yritetty saada polttamalla irti.

– Oli vain sitten lähtenyt homma niin sanotusti käsistä ja palanut koko kioski, hän toteaa.

Yläsen mukaan epäilty tekijä on 14-vuotias paikkakuntalainen poika, joka on hänelle entuudestaan tuttu.

– Hän on tästä lähistöltä. Tuli oltua viimeksi tekemisissä tuossa koulujenloppuna.

Koulujen lukuvuoden päättymisen jälkeisenä lauantaina kioskilla oli norkoillut joukko alaikäisiä poikia "lonkerot käsissään", Ylänen muistelee. Hän oli hätistellyt pojat matkoihinsa. Seuraavana päivänä yksi 13-vuotias poika löytyi kioskin edustalta sammuneena.

– Hänet käytiin siitä poliisin ja ambulanssin voimin hakemassa, Ylänen kertoo koulujen päättymisviikonlopun tapahtumista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .