Palkinto yo-kirjoituksista: Matka pakolaisten pariin Kreikkaan

Palkkion sai Helsingin Kallion lukion abiturientti.

Yksi kevään tuoreista ylioppilaista on saanut poikkeuksellisen lahjan: matkan tutustumaan pakolaisten oloihin Kreikassa.

Ylioppilaskirjoitusten äidinkielen tekstitaidon kokeessa oli tehtävänanto, joka käsitteli Kirkon ulkomaanavun Tekoja-lehteä. Kirkon ulkomaanapu on palkinnut mielestään parhaan tekstin kirjoittajan, Helsingin Kallion lukion abiturientin Kreikan-matkalla.

Muutaman päivän mittaisella matkalla kesäkuussa ylioppilas tutustuu Kreikassa asuvien pakolaisten oloihin ja Ulkomaanavun pakolaistyöhön.

– Ulkomaanavun tavoitteena on edistää myös kansainvälisyyskasvatusta ja sitä, että suomalaiset nuoret oppivat hahmottamaan maailmaa ja sen ilmiöitä. Tämän vuoksi halusimme palkita yhden kevään abiturientin matkalla Kreikkaan, jossa tiivistyy koko Eurooppaa viime vuodet ravistellut pakolaistilanne, sanoo Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg tiedotteessa.

Korjattu aiempaa uutista: kerroimme aiemmin, että matka suuntautuu pakolaisleirille. Kirkon ulkomaanavun mukaan ei ole vielä varmistunut, vieraillaanko matkalla myös varsinaisella pakolaisleirillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.