Palkkatasa-arvo etenee hitaasti

Naisten ja miesten välisten palkkaerojen kurominen umpeen etenee – tosin niin hitaasti, että ainakaan hallituksen tavoitteet tuskin toteutuvat.

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt käynnistivät vuonna 2006 samapalkkaisuusohjelman. Tavoitteena on kaventaa sukupuolten palkkaeroa 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä. Nyt ero on yli 18 prosenttia.

Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoiman samapalkkaisuusohjelman johtoryhmän puheenjohtaja, tohtori Pentti Arajärvi myöntää, että neljä vuotta on liian lyhyt aika tavoitteeseen pääsemiseksi.

Edistymistä ei vauhdita työmarkkinoiden kaksivuotinen raamiratkaisukaan. Siitä puuttuvat tupoissa olleet naispalkkaerät.

Arajärven mukaan tupojenkaan naispalkkaerät eivät ole aina toimineet yhtä hyvin kuin muut palkkausjärjestelmien muutokset.

– Tavoitteena on, että vuonna 2015 palkansaajista noin kolme neljäsosaa olisi ajan tasalla olevan kannustavan ja oikeudenmukaisen palkkausjärjestelmän piirissä.

Lue aiheesta lisää keskiviikon Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.