Tämä erikoisolut myytiin loppuun vajaassa vuorokaudessa - "Myytiin enemmän kuin maitoa"

Torstai-iltana myyntiin tullut, Jyväskylän Palokan K-citymarketissa yksinoikeudella myyty, Stadin Panimon Palokka Savuruisportteri myytiin loppuun vajaassa vuorokaudessa. Olutta myytiin jonkin verran jo torstai-iltana, mutta todellinen ruuhka Citymarketin panimo-osastolle muodostui perjantaina.

– Perjantain myynti oli ennennäkemätöntä. Heti aamusta lähtien olutta myytiin kuin maitoa. Tai oikeastaan selvästi enemmänkin kuin maitoa, naurahtaa Palokan Citymarketin panimo-osaston vastaava Mikko Mäkelä.

Mäkelä tunnustaa, että menekki ylitti hurjimmatkin odotukset.

– Tukkurin kanssa arvioimme, että tuote-erästä riittäisi myytävää tammikuulle asti. Mitään tämänkaltaista emme osanneet aavistaa, hän kertoo.

Oletettua nopeamman myynnin varalle Stadin Panimolla ja Palokan Citymarketilla on hihassaan varasuunnitelma, joka otetaan käyttöön mahdollisimman nopeasti ja jonka yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

– Sen verran voin sanoa, että tekeillä on Savuruisportterin ”äijä-versio”, joka on nyt loppuunmyytyä olutta viskimäisempi, valottaa Mäkelä.

Mäkelän mukaan suuri suosio takaa sen, että Palokka Savuruisportteri palaa Palokan Citymarketin valikoimaan viimeistään talveksi 2013. Myös muita oluttyyppejä Palokka-brändin alle on suunnitteilla.

Citymarketissa myydyn Palokka Savuruisportterin (4,6 %) lisäksi myyntiin on tulossa 6,4-prsosenttinen versio, jota saa ainoastaan jyväskyläläisistä olutravintoloista Vihreästä Haltiattaressa ja Harry’sista. Alun perin vahvemman version oli tarkoitus tulla myyntiin vasta itsenäisyyspäivänä, mutta ruokakauppaversion loputtua olutravintolat ovat luvanneet avata Palokka Savuruisportteri -hanansa jo tänään 1.12.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .