Palokan senioritalon palo sammutettu: 168 asukasta evakuoitiin – talo paloi suurelta osin asuinkelvottomaksi ja tuli levisi myös naapuritaloon

Jyväskylän Palokan Ilona -senioritalosta perjantai-iltana alkanut tulipalo on saatu yön aikana sammutetuksi.

Senioritalo on tulen, savun ja lauenneiden sprinklereiden ampuman veden vuoksi nyt pitkälti asuinkelvoton, arvioi Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Pauli Nurminen. Hän kertoi aamulla kello 6.30 Keskisuomalaiselle, että evakkoon joutui palon vuoksi kaikkiaan 168 henkeä kolmesta talosta.

 

Nurmisen mukaan tilanne lauantaiaamuna näytti jopa hyvältä, kun sen suhteutti yön tapahtumiin. Senioritalon palon uskottiin olevan puolenyön aikaan jo hallinnassa, mutta se yllättäen levisikin senioritalon ja naapuritalon yhdistävään siipeen ja pysähtyi palokunnan toimien ansiosta vasta naapuritalon seinään. Osa naapuritalonkin asunnoista kärsi palosta. Palo sai alkunsa senioritalon ylimmän kerroksen parvekkeelta. Hälytys Lukutie 1:ssä sijaitsevaan osoitteeseen tuli kello 21.29.

– Saimme rajattua palon katolle, mutta ilmeisesti roilojen kautta palo levisi alas ja naapuritalon nurkalle, jossa saimme sen kiinni, Nurminen kertoo.

Hän arvioi karkeasti, että kyseessä on miljoonavahingot. Senioritalon taustalla on jyväskyläläinen asumisoikeusyhdistys Jaso. Osa asukkaiden omaisuudesta asunnoissa saattaa olla vahingoittunut pahastikin ja käyttökelvottomaksi.

Päällikköpäivystäjä Pauli Nurmisen mukaan tilanne lauantaiaamuna näytti jopa hyvältä, kun sen suhteutti yön tapahtumiin. Kuva: Keijo Lehto
 

Evakkopaikkoina koulu, hotellit, hoitolaitokset

Jyväskylän sosiaalitoimi, SPR ja Vapepa auttoivat yöllä evakkoon joutuneita löytämään majapaikan. Nyt edessä on pidempiaikaisen asumisratkaisun etsintä.

Yöllä evakuoituja jaettiin läheiselle Palokan koululle, hotelleihin ja hoitolaitoksiin eri puolille kaupunkia, pelastuslaitoksesta kerrotaan.

Palopäällikkö Nurminen ei ota tarkemmin kantaa siihen, miten palo levisi niin nopeasti, mutta ihmetystä palon laajeneminen paloammattilaisissa herättää.

– On hyvin poikkeuksellista, että palo leviää näin nopeasti, Nurminen sanoo.

Paikalla oli vielä lauantaiaamuna ainakin 12 pelastuslaitoksen yksikköä.

Palokan senioritalon palo on mittakaavassa suurimpia tulipaloja Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

16-vuotias tyttö riehui vasaran kanssa nuorisokodissa ja yritti ryöstää miehen puukolla uhaten kadulla Jyväskylässä –  tuomittiin ehdollista vankeutta

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.