Palokan tulipaloalue eristetty, asukkaat eivät toistaiseksi pääse hakemaan tavaroitaan

Pelastuspäällikkö Pauli Nurmisen mukaan paloalue Jyväskylän Palokan Lukutiellä on eristetty. Nurminen kertoi lauantaiaamuna, että kahdesta talosta evaukoidut 168 asukasta pääsevät lauantain aikana hakemaan asunnoistaan omaisuuttaan sotilaspoliisin saattamana.

Myöhemmin tehtiin kuitenkin päätös, jonka mukaan asukkaat eivät toistaiseksi pääse hakemaan tavaroitaan tutkinnallisten syiden ja yhden kerrostalon mahdollisen sortumavaaran vuoksi.

– Osa asunnoista kärsi vesivahinkoja, osa savuvahinkoja ja jotkut säilyivät liki vahingoitta, Nurminen kuvaili.

Palopaikan eristäminen jatkuu ainakin läpi viikonlopun, mutta muutoin poikkeavia liikennejärjestelyjä pyritään purkamaan lauantaiaamun aikana. Poliisin mukaan alue on eristetty näkyvästi lippusiimoilla ja kulku Lukutielle on ainakin osin estynyt myös lauantaina. Alueella liikkumista kehotetaan välttämään.

 

Poliisin mukaan palonsyyntutkinta paikalla päästään aloittamaan vasta sunnuntaina, kun palopaikka on jäähtynyt.

Myös onnettomuustutkintakeskusta on informoitu asiasta, mutta vielä lauantaiaamuna ei ollut tietoa käynnistääkö keskus palosta oman tutkintansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juttua ja otsikkoa päivitetty klo. 11.48: Uuden päätöksen mukaan asukkaat eivät sittenkään pääse toistaiseksi hakemaan tavaroitaan kerrostaloista.