Jyväskylän suuri sähkökatko saatu korjattua

Laaja sähkökatko koetteli iltapäivällä Palokan–Ritoniemen aluetta Jyväskylässä. Noin kello 16 asti sähköttä oli lähes 2 000 taloutta kyseisellä alueella. Katkos johtui viasta Elenian sähköverkossa.

Noin kello 16.15 sähköttömien talouksien määrä oli pudonnut 600:een. Esimerkiksi Ritoniemen alueelle sähköt oli saatu palautettua. Kymmenen minuuttia myöhemmin kaikille alueen asiakkaille oli saatu palautettua sähköt.

– Tämä on yksittäinen häiriö, mutta asiakkaita on paljon, Elenian käyttöpäällikkö Turo Ihonen kertoi kello 16 jälkeen.

Vikaa ei ollut vielä tuolloin saatu paikannettua. Ihonen arveli, että syy saattaa edelleen olla viime päivien vaikeissa sääoloissa.

Eilen lauantaina enimmillään jopa 10 000 kotitaloutta oli ilman sähköä Suomessa. Keski-Suomessakin sähköttömiä talouksia oli enimmillään yli 2 200.

Eiliset sähkökatkot johtuivat pääasiassa märästä, painavasta lumesta, joka taivutti oksia ja kaatoi puita sähkölinjoille. Ihosen mukaan Elenian verkon eiliset sähköäkatkot on saatu korjattua.

– Etelä-Pohjanmaalla lumisateet jatkuivat yöllä ja aiheuttivat uusia sähkäkatkoja. Nekin saatiin aamulla korjattua, Ihonen kertoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .