Palokunta naulasi vaarallisen kaivon umpeen – "Useita metrejä syvä"

Pelastuslaitos kävi torstaina aamupäivällä sulkemassa vaaralliseksi osoittautuneen kaivon Jyväskylän Savelassa. Alle parikymppinen nuorukainen putosi vanhan vedenottamon kaivoon keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun rakennuksen laho lautalattia petti alta. Poika pääsi kaivosta ylös kaverinsa avustuksella.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen vahingontorjuntayksikkö kävi torstaina varmistamassa, ettei kukaan muu putoa samaan kaivoon. Puurakenteisen vedenottamon ovikin oli jäänyt yöllisen seikkailun jäljiltä kutsuvasti auki.

– Sisäpuolelta kaivon avonainen kansi peitettiin vanerilevyllä ja lankuilla, palomestari Pentti Partanen kertoo.

Rakennuksen ulko-oven palomiehet naulasivat kiinni niin, ettei sisälle enää pääse ilman raskaampia työkaluja.

Pelastuslaitos arvioi aiemmin, että kaivossa olisi vettä pari metriä ja veden pinnasta betonikaivon yläreunaan matkaa puolisen metriä. Partasen mukaan kaivo osoittautui kuitenkin selvästi syvemmäksi.

– Kaivorakennuksen lahosta lattiapinnasta on pudotusta veden pintaan 110 senttiä ja kaivo on halkaisijaltaan noin kolme metriä. Syvyydestä ei ole tietoa, mutta useampi metri sitä näyttäisi silminnähden olevan, Partanen kertoo.

Tiedätkö muita vaaranpaikkoja Jyväskylässä? Kerro meille sähköpostilla verkkotoimitus@keskisuomalainen tai kommentoi Keskisuomalaisen Facebook-sivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palomestari ihmettelee onnettomuuskaivoa: "Tuonne voi helposti kuolla"

Yöllisen seikkailun hurja päätös: Nuorukainen putosi kaivoon Savelassa