Paloma Hannonen toivoi lätkäjoukkueen tuomitsevan rasismin, Koivu vastasi

Kultajuhlia Helsingissä seurannut jyväskyläläinen Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Paloma Hannonen on avannut internetiin adressin, jossa toivotaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen sanoutuvan irti rasismista. Hannosen mukaan mestaruusiloa synkensi pelin jälkeen kaupungilla Suomen fanien rasistinen käytös.

"Bussipysäkille kuului ensin huutoa, että uskaltaako joku täällä tunnustaa olevansa ruotsalainen ja hieman myöhemmin toinen porukka möykkäsi, että tänään saa kaikki ulkomaalaiset pataan. Meitä suututti ja harmitti, eikä juhlatunnelma enää palannut. Raitiovaunussa kotimatkalla todella isokokoinen mies uhkaili kahta tummaa poikaa, haukkui näitä terroristeiksi ja huusi Suomen jääkiekkojoukkueen näyttävän kaikille", Hannonen kuvailee.

"Me allekirjoittaneet olisimme kiitollisia, jos kertoisitte mitä mieltä itse olette rasismista ja siitä kenellä on oikeus iloita voitostanne, kenellä on oikeus turvassa kävellä juhlinnan keskellä?", Hannonen kysyy.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Mikko Koivu otti kantaa aiheeseen Nelosen uutisissa maanantaina.

Koivu sanoi Nelosen Uutisille, että maajoukkue on hyvä esimerkki siitä, mitä toista kunnioittamalla voidaan saavuttaa.

"Meidän vahvuus on se, että jokainen on tuonut oman panoksensa ja kaikki ovat pystyneet olemaan omia itsejään. Jokainen on joukkueessa kuin kotonaan, ja se on ollut meidän voima tässä turnauksessa", Koivu kommentoi Helsingin Sanomien verkkolehden mukaan.

Paloma Hannonen kirjoitti Facebook-seinällään olevansa tyytyväinen Koivun kommenttiin. "Ja Mikko Koivu vastaa. Kiitos", Hannonen kirjoittaa.