Paloma Hannonen toivoi lätkäjoukkueen tuomitsevan rasismin, Koivu vastasi

Kultajuhlia Helsingissä seurannut jyväskyläläinen Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Paloma Hannonen on avannut internetiin adressin, jossa toivotaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen sanoutuvan irti rasismista. Hannosen mukaan mestaruusiloa synkensi pelin jälkeen kaupungilla Suomen fanien rasistinen käytös.

"Bussipysäkille kuului ensin huutoa, että uskaltaako joku täällä tunnustaa olevansa ruotsalainen ja hieman myöhemmin toinen porukka möykkäsi, että tänään saa kaikki ulkomaalaiset pataan. Meitä suututti ja harmitti, eikä juhlatunnelma enää palannut. Raitiovaunussa kotimatkalla todella isokokoinen mies uhkaili kahta tummaa poikaa, haukkui näitä terroristeiksi ja huusi Suomen jääkiekkojoukkueen näyttävän kaikille", Hannonen kuvailee.

"Me allekirjoittaneet olisimme kiitollisia, jos kertoisitte mitä mieltä itse olette rasismista ja siitä kenellä on oikeus iloita voitostanne, kenellä on oikeus turvassa kävellä juhlinnan keskellä?", Hannonen kysyy.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Mikko Koivu otti kantaa aiheeseen Nelosen uutisissa maanantaina.

Koivu sanoi Nelosen Uutisille, että maajoukkue on hyvä esimerkki siitä, mitä toista kunnioittamalla voidaan saavuttaa.

"Meidän vahvuus on se, että jokainen on tuonut oman panoksensa ja kaikki ovat pystyneet olemaan omia itsejään. Jokainen on joukkueessa kuin kotonaan, ja se on ollut meidän voima tässä turnauksessa", Koivu kommentoi Helsingin Sanomien verkkolehden mukaan.

Paloma Hannonen kirjoitti Facebook-seinällään olevansa tyytyväinen Koivun kommenttiin. "Ja Mikko Koivu vastaa. Kiitos", Hannonen kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa junaliikenteeseen

Lisää suomalaisia lennätetään koronaviruksen riivaamasta Wuhanista Pariisiin

Joka viides suomalainen nainen kokee saaneensa oireita työpaikkansa sisäilmasta – osa sairastuneista hyötyi terapiasta

Osa sisäilmasta sairastuneista hyötyi terapiasta

Palokan yhtenäiskoululle avustusta iWall-liikuntapeliseinän hankkimiseen – nämä 14 hanketta saivat rahoitusta Jyväskylän nuorisovaltuustolta

Aika ajoi ohi ikääntyneiden hyvinvointia kehittäneestä säätiöstä – Jyväskylä asettamassa GeroCenterin selvitystilaan

Kirittäret menetti valtavasti taitoa ja johtajuutta, tilalle joukko nuoria lupauksia – ”Meillä on se perimä olemassa, mitä voittaminen vaatii”

Potilas putosi sairaalan ikkunasta Kokkolassa – henkilökunta havaitsi putoamisen normaalin kierron yhteydessä

Oppilaiden kännykän käyttö välitunnilla on iso haaste – näin kävi, kun jyväskyläläinen Mankolan koulu kokeili viikkoa ilman puhelimia

EU-johtajat neuvottelivat läpi yön EU:n tulevasta budjetista – neuvotteluja on luonnehdittu erittäin vaikeiksi, sillä Britannian lähtö tuo korotuspaineita jäsenmaksuihin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.