Palvelunestohyökkäykset valtion virastojen sivuille saatiin kuriin

Useiden virastojen verkkopalveluissa maanantaina alkaneet häiriöt on saatu hallintaan. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin mukaan häiriön aiheutti palveluntarjoajalla havaittu palvelunestohyökkäys.

Tietoa siitä, mistä tai miltä taholta hyökkäys tehtiin, ei ole.

– Tällä hetkellä ei ole tietoa, mistä hyökkäys tuli. Totta kai asiaa on alettu selvittää, mutta voi olla, ettei alkuperää saada koskaan selvitettyäkään. Tekijällä emme lähde spekuloimaan, tulosalueen päällikkö Tero Latvakangas Valtorilta sanoo.

Häiriöt alkoivat maanantaina. Häiriöitä ilmeni vielä keskiviikkona aamuyhdeksän jälkeen, mutta kello 9.30 jälkeen tilanne saatiin rauhoittumaan. Häiriöt ilmenivät katkoksina, mutta pääsääntöisesti palvelut toimivat normaalisti.

Häiriö aiheutti hetkittäisiä katkoksia aluehallintovirastojen, ely-keskusten ja te-toimistojen sivuilla sekä Rakennerahastot.fi:ssä ja Yritys-suomi-, Oma Yritys-suomi- ja Energiaviraston sivuilla.

Hyökkäys ei kohdistunut konesalista tuotettuihin viranomaispalveluihin, mutta se vaikutti palveluntoimittajan palvelukykyyn ja siten myös edellä mainittuihin viranomaispalveluihin, jotka tuotetaan samasta konesalista.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtorin päätoimipaikka on Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Verkkohyökkäys sotkee valtion virastojen palveluja