Palvelut yhä tärkeämpiä pienille kaupoille

Lisäpalvelut kuten Veikkauksen pisteet, Matkahuolto ja Posti ovat yhä tärkeämpiä pienille kaupoille, kertoo palvelujohtaja Petri Toivonen Suomen Lähikaupasta. Suomen Lähikaupasta kerrotaan, että erilaisten lisäpalvelujen määrä ja osuus kokonaisliiketoiminnasta on kasvanut viimeisen viiden vuoden ajan.

Palvelujohtajan mukaan joissakin haja-asutusalueen pienissä kaupoissa palvelut voivat olla jopa elintärkeitä liiketoiminnan kannalta.

- Esimerkiksi RAY:n raha-automaatit mahdollistavat osaltaan kauppojen säilymisen asiakkaiden lähellä jatkossakin, Toivonen kertoo.

RAY:ltä kerrotaan, että kaupan osuus hyvällä liikepaikalla sijaitsevasta raha-automaatista voi olla jopa 500-1000 euroa kuussa.

Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto kertoo, että uusien tuotteiden myyntikatteiden kautta on vaikeaa saada korvaavaa tuottoa. Suurin riski etenkin pienille kaupoille ja kioskeille esimerkiksi raha-automaattien osalta on hänen mukaansa se, että myymälä menettää automaatin.

- Pelikoneista ei esimerkiksi synny hävikkiä, ja kulut ovat pieniä. Niiden tilalle olisi vaikeaa löytää tuoteryhmää, jossa olisi vastaava tuotto, Luoto kertoo.

Sen lisäksi, että palvelut tuottavat rahaa kaupoille, tuovat ne asiakkaita myös päivittäistavarakauppaan, Suomen Lähikaupasta kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.