Panda-suklaata tehdään jatkossakin entiseen tapaan

Makeisvalmistaja Pandan tuotanto säilyy Jyväskylän Vaajakoskella, vaikka Orkla-konserni fuusioi Pandan ja perunalastuista tunnetun Chipsin yhdeksi yritykseksi. Myös Chipsin tehdas Ahvenanmaalla säilyy.

Panda työllistää Vaajakoskella 60 toimihenkilöä ja 150 tuotannon työntekijää. Loppukesällä ja syksyllä yhtiön henkilöstömäärä on vuosittain kymmeniä ihmisiä suurempi joulukonvehtien valmistuksen ansiosta.

Fuusiossa syntyy kaikkiaan runsaat 400 henkeä työllistävä yhtiö, jonka liikevaihto on noin 110 miljoonaa euroa.

Orkla kertoi maanantaina, että se siirtyy Confectionery & Snacks -liiketoiminta-alueellaan kategoriakohtaisista organisaatioista maakohtaisiin organisaatioihin, jotka muodostetaan konsernin makeis-, snacks- ja keksiyrityksistä. Suomessa yhdeksi yritykseksi yhdistyvät Oy Panda Ab ja Chips Ab, Ruotsissa Göteborgs Kex ja OLW ja Norjassa yhdistetään Kims Norge, Saetre sekä Nidar. Tanskan Kims Danmark ja Latvian Latfood jatkavat erillisinä yrityksinä.

–Luomalla iskukykyisiä yrityksiä kussakin maassa vahvistamme kilpailukykyämme ja luomme uusia kasvumahdollisuuksia Pohjoismaissa, Orklan konsernijohtaja Åge Korsvold sanoi tiedotteessa.

Lue lisää tiistain 23.4. painetusta Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.