Pandapariskunta Pyry ja Lumi laskeutuu Helsinki-Vantaalle – eväänä sata kiloa bambua

Pandapariskunta Pyry ja Lumi saapuu tänään Helsinki-Vantaan lentokentälle Kiinasta. Isopandakaksikon on määrä laskeutua rahtikoneella lentokentälle aamukymmeneltä.

Eväänä lennolla ja ajomatkalla pandoilla on jopa sata kiloa bambua sekä maissista ja soijasta tehtyjä pandakakkuja. Laskeutumisen jälkeen rajaeläinlääkäri tekee pandoille terveystarkastuksen samoin kuin kaikille EU:n ulkopuolisista maista saapuville eläimille, kertoo Finavia. Eläinlääkäri myös varmistaa, että eläimillä on lentomatkan jälkeen kaikki hyvin. Eläimiä ei ole tarkoitus nukuttaa lennon ajaksi, vaan ne saavat vapaasti makoilla, syödä ja nukkua.

Ähtärin eläinpuiston pandat toivotetaan tervetulleiksi tilaisuudessa lentokentän VIP President -terminaalissa. Paikalla on muun muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja Kiinan suurlähettiläs Chen Li seurueineen. Media pääsee kuvaamaan pandoja kuljetuslaatikoissaan.

Yleisön täytyy odottaa vierailua vielä kuukausi

Yleisö pääsee ihastelemaan pandoja vasta lauantaista 17. helmikuuta alkaen. Pääsylippuja Ähtärin uuteen pandataloon on jo myynnissä.

Kiinan Sichuanin maakunnassa syntyneiden pandojen kiinankieliset nimet ovat Hua Bao ja Jin Baobao. Näitä nimiä käytetään suomenkielisten rinnalla.

Suomalaiset nimet pandat saivat MTV:n yleisöäänestyksessä, jossa annettiin yli 4 000 nimiehdotusta. MTV:n toimitus valitsi parhaat, joiden joukosta yleisö äänesti voittajanimet.

Ähtärissä kuntalaiset toivottavat Lumin ja Pyryn tervetulleiksi viettämällä pandakarnevaalia tänään illalla.

Pakkanen ja lumi mieluisia

Suomen ilmasto oli keskeinen syy siihen, että Kiina päätti luovuttaa kaksi jättiläispandaa Ähtärin eläinpuistoon, kertoi panda-asiantuntija Jukka Salo STT:lle loppuvuodesta 2017.

Pandat pitävät lumesta ja pakkasesta, sillä Kiinassa ne elävät lumisilla vuorilla. Leppeä huhtikuu on puolestaan pandojen kiima-aikaa. Salon mukaan pandojen toivotaankin saavan jälkikasvua Ähtärissä.

Urospanda Hua Bao on nelivuotias ja naaraspanda Jin Baobao kolmivuotias.

Salon mukaan pandat yrittävät suojautua luonnossa mustavalkoisella värillä vuorten rinteillä tiikereiltä, jotka ovat pandojen luontaisia vihollisia.

Pandat syövät bambua 15 kiloa päivässä. Bambu tuodaan Ähtäriin Hollannista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kupanjoen kunnostus valmistuu ensi syksynä – Keuruulla tulviva joki esti työn viemisen loppuun marraskuussa

Jyväskyläläismies nosti 14 000 euron työttömyyspäivärahat, vaikka kävi töissä

Mies autoili päin punaisia keskiviikkoiltana Jyväskylässä – törmäsi suojatiellä kahteen pyöräilijään, molemmat sairaalaan

Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "onnettomuuskirjanpito on olematonta"

Vuoden turhake on korjauskelvoton elektroniikka – erityishaukkuja saavat älypuhelimet

Nelostie aiotaan nostaa penkereelle Vaajakoskella – ely-keskuksen mukaan melutaso ei kuitenkaan nouse

Yön uutiskooste: Haavisto selvittää keskustan eduskuntaryhmälle al-Hol-asiaa, yli 70 kuoli iskussa Nigerissä, naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa ennätykseen

Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

Jyväskylän seurakunta leikkasi naispappeja syrjivien avustuksia: "Ei voi ajatella, että jos syrjitään ihan vähän, se on ok"

Lännen Media: Vankilavirkailijat ovat joutuneet poikkeuksellisen monen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi – taustalla saattaa olla liivijengi United Brotherhood

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.