Pandatalon ovet avautuvat yleisölle Ähtärissä

Pandojen uskotaan kasvattavan eläinpuiston kävijämäärää tänä vuonna 300 000:een aiemmasta noin 200 000:sta.

Ähtärin eläinpuiston pandatalo on määrä avata yleisölle tänään. Talossa asustaa Kiinasta Suomeen tammikuussa tuotu pandapariskunta Jin Baobao ja Hua Bao, suomalaisilta nimiltään Lumi ja Pyry. Ovet avataan yleisölle aamukymmeneltä.

Pandat ovat viettäneet ensimmäisen Suomi-kuukautensa karanteenissa sisätiloissa, mutta tänään ne pääsevät ulos temmeltämään. Eläinpuiston mukaan karanteeniaika on sujunut ongelmitta.

– Hyvin on kaikki sujunut, bambu maistuu. Sitä menee keskimäärin 12–30 kilogrammaa päivässä, eläinlääkäri Heini Niinimäki kertoo tiedotteessa.

Pandojen on määrä olla Ähtärin eläinpuiston ja paikkakunnan vetonaula vuosia eteenpäin. Pandat elävät luonnossa noin 20-vuotiaiksi, vankeudessa hieman pidempään.

Ähtärin eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola sanoi aiemmin STT:n haastattelussa, että puiston vuotuisen kävijämäärän uskotaan kasvavan tänä vuonna noin 300 000:een aiemmasta noin 200 000:sta.

Lipunmyynti tänään avattavaan pandataloon aloitettiin jo etukäteen.

Pandat ovat Suomessa vuokralla Kiinalta. Ulkomaiset eläintarhat maksavat pandoista vuokraa, josta merkittävän osan on määrä päätyä Kiinassa luonnonvaraisina elävien pandojen suojelun rahoittamiseen.

Pandojen luovuttaminen ulkomaille on myös osa Kiinan imagonhallintaa, niin sanottua pandadiplomatiaa.

Jättiläispandat ovat eläintarhojen supertähtiä, jotka suurimman osan ajasta syövät ja nukkuvat

Leikki kulkee ja ruoka maistuu, Ähtärin pandoilla kaikki hyvin – katso video

Lumin ja Pyryn minikaksioista kuuluu sirkutusta, kitinää ja haukuntaa

Pyry-panda pani heti bambuksi, kun laskeutui Suomeen – katso lutuinen kuvasarja